Skip to main content

Ο Σοχέι Οτάνι υπέγραψε το ακριβότερο συμβόλαιο στην Ιστορία του Αθλητισμού

Ο Ιάπωνας παίκτης του μπέιζμπολ συμφώνησε με τους Λος Άντζελες Νότζερς για δέκα χρόνια και θα εισπράξει το υψηλότερο ποσό που έλαβε ποτέ αθλητής σε όλα τα σπορ

Μετά από μήνες αναμονής που συνάρπασαν τον κόσμο του μπέιζμπολ, ο Σοχέι Οτάνι υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ, με τις τρέχουσες ισοτιμίες) με τους Λος Άντζελες Νότζερς.

Μια υπογραφή που σπάει όλα τα ρεκόρ τα οποία έχουν καταγραφεί ποτέ για αθλητή στα ομαδικά σπορ των ΗΠΑ: στην πραγματικότητα, αυτό είναι το υψηλότερο ποσό που θα έχει δοθεί ποτέ στην Ιστορία του Αθλητισμού.

Ο MVP της αμερικανικής Λίγκας για το 2023 γνωστοποίησε ο ίδιος την είδηση δημοσιεύοντας μήνυμα στο Instagram, στο οποίο σχολίαζε την προηγούμενη περιπέτειά του με τους Λος Άντζελες Έιντζελς και το επαγγελματικό μέλλον του με τους Ντότζερς. «Τα έξι χρόνια που πέρασα με τους “Αγγέλους” θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά μου», έγραψε ο Οτάνι.

«Και σε όλους τους οπαδούς των Ντότζερς υπόσχομαι να κάνω πάντα ό,τι είναι καλύτερο για την ομάδα και να δίνω πάντα τα πάντα για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Μέχρι την τελευταία μέρα της αγωνιστικής μου καριέρας θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι όχι μόνο για τους Ντότζερς, αλλά για τον κόσμο του μπέιζμπολ», πρόσθεσε ο Ιάπωνας παίκτης.

Τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν

Στο οικονομικό μέτωπο, η συμφωνία υπερβαίνει την ανανέωση των 503 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Πάτρικ Μαχόμες με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των συμβολαίων του MLB, η νέα συμφωνία του Οτάνι καταρρίπτει επίσης το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο πρώην συμπαίκτης του Μάικ Τράουτ, με συμβόλαιο 426,5 εκατομμυρίων δολαρίων στους Έιντζελς.

Ο μέσος ετήσιος μισθός των 70 εκατομμυρίων δολαρίων είναι 62% υψηλότερος από το προηγούμενο υψηλό των 43,3 εκατομμυρίων δολαρίων των Μαξ Σέρτζερ και Τζάστιν Βερλάντερ.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό και ιστορικό συμβόλαιο για έναν μοναδικό και ιστορικό παίκτη. Είναι ενθουσιασμένος που ξεκινά αυτή τη συνεργασία και έχει δομήσει το συμβόλαιό του έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την αληθινή δέσμευση και από τα δύο μέρη για μακροπρόθεσμη επιτυχία», δήλωσε ο ατζέντης του Οτάνι, Νεζ Μπαλέλο, του πρακτορείου CAA Sports.

Σε κάθε περίπτωση και για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος της συμφωνίας του Οτάνι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπολείπεται μόλις 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την εκτιμώμενη αξία του ενός δισεκατομμυρίου για τον λιγότερο πολύτιμο σύλλογο του πρωταθλήματος, των Μαϊάμι Μάρλινς.

naftemporiki.gr