Skip to main content

Η άγνωστη δράση του κ. Ρουμπιάλες στο Μουντιάλ της Αυστραλίας

REUTERS/Hannah Mckay

Η έκθεση της FIFA για την υπόθεση του πρώην προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έφερε στο προσκήνιο άγνωστες συμπεριφορές που προηγήθηκαν του φιλιού στην Ερμόσο

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες «χάιδεψε» το πρόσωπο της Αγγλίδας παίκτριας Λάουρα Κουμπς και φάνηκε να «φίλησε με δύναμη» την συμπαίκτριά της Λούσι Μπρονζ, σύμφωνα με τη μαρτυρία που δημοσίευσε η FIFA από την πρόεδρο της αγγλικής Ομοσπονδίας (FA), Ντέμπι Χιούιτ.

Η FIFA απέκλεισε τον Ρουμπιάλες για τρία χρόνια τον Οκτώβριο για τη συμπεριφορά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου άρπαξε τον καβάλο του πανηγυρίζοντας μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας, πριν φιλήσει στα χείλη την Ισπανίδα διεθνή Τζένι Ερμόσο.

Αλλά και η συμπεριφορά του Ρουμπιάλες προς τις αθλήτριες της Αγγλίας, στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου, αμφισβητήθηκε επίσης από την Χιούιτ σε κατάθεση στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA.

Μια περίληψη της δήλωσης Χιούιτ ανέφερε ότι ο Ρουμπιάλες «έσφιξε το χέρι κάθε παίκτριας και άγγιξε μερικές στον ώμο καθώς περνούσαν. Έπειτα ‘’κούμπωσε και χάιδεψε’’ το πρόσωπο της Αγγλίδας Λάουρα Κουμπς, το οποίο (η πρόεδρος της FA) θεώρησε ελαφρώς περίεργο, ενώ μετά φάνηκε να φίλησε με δύναμη την Λούσι Μπρονζ στο πρόσωπο».

Από την πλευρά του, ο Ρουμπιάλες κατηγόρησε την Χιούιτ για «προκατάληψη», «υποκρισία» και «κατάφωρα ψέματα». Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή είπε ότι «δεν είχε κανένα λόγο να αμφισβητήσει» την αντικειμενικότητα της Χιούιτ, προσθέτοντας την ίδια και μια άλλη πολύ ισχυρή μάρτυρα, την πρόεδρο του ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας, Τζοάνα Γουντ.

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Ρουμπιάλες θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει «πιο αυστηρές κυρώσεις» από μια τριετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, λόγω της δράσης του με «ένα αίσθημα πλήρους ατιμωρησίας».

Στη γραπτή έκθεσή της η επιτροπή ανέφερε ότι η συμπεριφορά του ήταν αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή θέση του στο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα εκείνη την περίοδο.

Τι άλλο μάθαμε

Η έκθεση της FIFA χωρίζει την ανάλυση και την κρίση της για τη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες σε τέσσερις ενότητες, τις εξής:

  • Το περιστατικό των γεννητικών οργάνων: αναφέρεται στο πώς ο Ρουμπιάλες άρπαξε τον καβάλο του στο VIP τμήμα της κερκίδας πανηγυρίζοντας τη νίκη της Ισπανίας, μόλις λίγες θέσεις πιο κάτω από τη βασίλισσα Λετίσια και την πριγκίπισσα Σοφία της Ισπανίας.
  • Το περιστατικό της «φροντίδας»: ο τρόπος με τον οποίο σήκωσε την Ισπανίδα διεθνή Ατενέα ντελ Καστίγιο στον ώμο του, όταν ήταν πεσμένη στο γήπεδο στη διάρκεια πανηγυρισμών μετά τον αγώνα.
  • Το περιστατικό του «τσιμπήματος»: όταν «τσίμπησε» στο μάγουλο στην σκόρερ της Ισπανίας, Όλγα Καρμόνα.
  • Το περιστατικό του φιλιού: πώς έβαλε τα χέρια του στο πίσω μέρος του κεφαλιού (της Ερμόσο) και τη φίλησε στα χείλη, όταν οι παίκτριες ανέβηκαν στο βάθρο για να πάρουν τα μετάλλιά τους.

naftemporiki.gr