Skip to main content

Στα προημιτελικά του Μπερσί ο Τσιτσιπάς

Ταυτόχρονα, ο «Στεφ» εξασφάλισε τη συμμετοχή του και αυτή τη χρονιά στους τελικούς της ATP, στο Τορίνο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα δύο σετ τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (7-6/2, 6-4) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Masters 1000 στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε τη συμμετοχή για άλλη μία χρονιά στα ATP Finals, που θα φιλοξενηθούν στο διάστημα 12-19 Νοεμβρίου στο Τορίνο.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Ρώσος Κάρεν Χατσάνοφ (Νο 15 στον κόσμο), ο οποίος από την πλευρά του απέκλεισε με ανατροπή (4-6, 6-4, 6-2) τον συμπατριώτη του, Ρόμαν Σαφιούλιν.

Ο «Στεφ» μετρούσε μέχρι πρότινος έξι νίκες σε έξι παιχνίδια με αντίπαλο τον Χατσάνοφ, από τον οποίο ηττήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο, στο Masters του Μαϊάμι.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα με 3-0 κάνοντας μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ, ενώ έχασε και δύο μπρέικ-πόιντ για το 4-0.

Στον πρώτο πόντο του πέμπτου γκέιμ πάτησε άσχημα και τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, αλλά μετά από περίπου πεντάλεπτη διακοπή και την επέμβαση του φυσιοθεραπευτή επέστρεψε και προηγήθηκε με 5-2.

Στο σημείο εκείνο ξεκίνησαν τα λάθη, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να μειώσει σε 5-4 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει 5-5 και 6-6.

Στο τάι-μπρέικ, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε απίθανα σερβίς, πήρε και τρεις πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-2.

Με την ψυχολογία και πάλι με το μέρος του ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ το δεύτερο σετ και ύστερα προσπάθησε να κρατήσει το σερβίς του.

Στο όγδοο γκέιμ βρέθηκε πίσω 0-30 αλλά βγήκε από την περίπλοκη κατάσταση με συνεχή άριστα σερβίς (δύο άσοι), ενώ στο 5-3 έχασε δύο ματς-μπολ.

Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 5-4 αλλά ο Τσιτσιπάς δεν είχε διάθεση για «αυτοκτονία» και αφού βρήκε ξανά δύο μεγάλα σερβίς, στη συνέχεια έκλεισε τον αγώνα με βολέ και άσο.