Skip to main content

Το Australian Open 2024 θα διαρκέσει μία ημέρα περισσότερο

EPA/LUKAS COCH

Το πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 14 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024.

Μία ημέρα παραπάνω θα διαρκέσει το Αυστραλιανό Όπεν 2024, που θα ξεκινήσει στις 14 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Το παραδοσιακά πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς θα διεξαχθεί λοιπόν για 15 ημέρες, με στόχο την αποφυγή αγώνων τη νύχτα.

Το ανακοίνωσε η διοίκηση, αναφερόμενη έμμεσα στο γεγονός ότι στη διοργάνωση του 2023 ο Άντι Μάρεϊ ολοκλήρωσε τον αγώνα με τον Θανάση Κοκκινάκη στις 04:05 το πρωί τοπική ώρα, μετά από 5 ώρες και 45 λεπτά!

«Ακούσαμε σχόλια από παίκτες και οπαδούς και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια λύση για τη μείωση των καθυστερήσεων των αγώνων», δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά, Κρεγκ Τάιλι.

«Η επιπλέον ημέρα θα επιτύχει αυτόν τον στόχο και θα προσφέρει καλύτερο προγραμματισμό για οπαδούς και παίκτες», πρόσθεσε.

Ο προβληματισμός για τις αλλαγές του ημερολογίου ξεκίνησε όταν ο Άντι Μάρεϊ παραπονέθηκε στους διοργανωτές, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού αγώνα του στις αρχές του 2023.

«Γιατί παίζουμε στις 3 το πρωί;», αναρωτήθηκε. «Δεν είναι καλό για τους διαιτητές, δεν νομίζω ότι είναι καλό για τους οπαδούς και σίγουρα δεν είναι καλό για τους παίκτες».