Skip to main content

Τσέφεριν: Η Ρωσία θα μείνει αποκλεισμένη μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

Ο πρόεδρος της UEFA απέκλεισε κατηγορηματικά την άρση του αποκλεισμού για τους ρωσικούς συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες της χώρας.

Το ρωσικό ποδόσφαιρο παραμένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μέχρι νεωτέρας.

Παραγκωνισμένη από τον κόσμο του ποδοσφαίρου μετά την εισβολή των στρατευμάτων της στην Ουκρανία, η Ρωσία θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση «μέχρι το τέλος του πολέμου», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στο σλοβενικό μέσο ενημέρωσης Metropolitan.

Ως εκ τούτου, οι ρωσικές ομάδες θα παραμείνουν αποκλεισμένες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι το τέλος των εχθροπραξιών. Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σε κοινό δελτίο Τύπου, η UEFA και η FIFA αποφάσισαν να αποκλείσουν τους συλλόγους της χώρας από διεθνείς διοργανώσεις, εφαρμόζοντας τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Η UEFA έλυσε επίσης το συμβόλαιο χορηγίας της με την Gazprom, τον ρωσικό γίγαντα του φυσικού αερίου που ήταν μεγάλος χορηγός του ευρωπαϊκού οργανισμού.

«Ήταν απλώς μια συμβολική πράξη. Είναι δύσκολο να διαφημίσεις αυτή την εταιρεία στα γήπεδα, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν τους αγώνες, μετά την έναρξη ενός πολέμου. Λυπάμαι αλλά έπρεπε να το κάνουμε. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι άνθρωποι που φωνάζουν πιο δυνατά γι΄ αυτό, είναι εκείνοι που συνεχίζουν να αγοράζουν αέριο από την ίδια εταιρεία», σημείωσε ο Τσέφεριν.

Στα τέλη Αυγούστου, με βάση εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων, οι New York Times διαπίστωσαν ότι 120.000 Ρώσοι στρατιώτες και 70.000 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, που ξεκίνησε 18 μήνες νωρίτερα, χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και στις δύο πλευρές.

Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες απώλειες, ενώ η ένοπλη σύγκρουση συνεχίζεται. Τον περασμένο μήνα, το Κίεβο μέτρησε περισσότερους από 10.000 πολίτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου.

naftemporiki.gr