Skip to main content

O Tζόκοβιτς θέλει το χρυσό στο Παρίσι

Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

Η κορυφή του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες λείπει από την συλλογή του Νόλε που θέλει να παλέψει για αυτή το καλοκαίρι του 2024.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο απόλυτος θρύλος του τένις με 24 κατακτήσεις Grand Slam. Μία κορυφή, όμως, δεν έχει ακόμη το όνομά του και θέλει να φτάσει και σε αυτή. Ο Σέρβος τενίστας δεν έχει ανέβει ποτέ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς αγώνες, έχοντας στη συλλογή του μόνο το χάλκινο το 2008 στο Πεκίνο.

Το Παρίσι πλησιάζει και ο Νόλε δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην διοργάνωση, έχοντας ως στόχο, φυσικά το χρυσό.

«Το σχέδιό μου προς το παρόν είναι να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζω ότι θα μπορέσω ν΄ αγωνιστώ εκεί, ότι θα είμαι έτοιμος σωματικά και ψυχικά» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα είναι ένα πολύ γεμάτο και προκλητικό πρόγραμμα την επόμενη χρονιά, με το Ρολάν Γκαρός στο χώμα, το Γουΐμπλεντον στο χόρτο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο χώμα και μετά το U.S. Open και τα τουρνουά πριν από αυτό σε σκληρά γήπεδα.

Θα είναι δύσκολο για τους παίκτες, αλλά το σχέδιό μου είναι να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του αθλήματος. Εκεί εκπροσωπείς επίσης τη χώρα σου και η αίσθηση ότι είσαι μέρος της είναι τεράστια τιμή».