Skip to main content

Mέγας είσαι Τζόκοβιτς και θαυμαστά τα 24 έργα σου

REUTERS/Mike Segar

Ο Σέρβος θρύλος του τένις νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open και κατέκτησε τον 24ο Grand Slam τίτλο της μυθικής του καριέρας.

Ο Μάικλ Τζόρνταν στο μπάσκετ. Ο Λιονέλ Μέσι στο ποδόσφαιρο. Και ο ένας και μοναδικός Νόβακ Τζόκοβιτς στο τένις. Ο Σέρβος υπεραθλητής δεν σταματά στα 36 του να μεγαλώνει τον μύθο του και τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέκτησε το 24ο Grand Slam της θρυλικής του καριέρας.

Ο ”Νόλε” νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open με 3-0 σετ έπειτα από 3 ώρες και 16 λεπτά. Πήρε το πρώτο σετ με 6-3, το δεύτερο με 7-6(5) και… καθάρισε το ματς με 6-3, φτάνοντας τους τέσσερις τίτλους στη Νέα Υόρκη.

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (48/59), είχε 84% (37/44) στις μάχες πάνω στο φιλέ, σημείωσε 38 winners και υπέπεσε σε 35 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 6 ευκαιρίες του για break.

Μετά το φινάλε του τελικού έβγαλε μια μπλούζα με τον αριθμό 24, όσα τα Grand Slam του, την φόρεσε και με αυτό τον τρόπο παράλληλα απέτισε φόρο τιμής στον καλό του φίλο, τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ.

Εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε πως ερωτεύτηκε από μικρός το τένις, θέλοντας να γράψει την δική του ιστορία.

”Το να γράψεις ιστορία σε αυτό το άθλημα είναι κάτι μοναδικό, κάτι αξιοσημείωτο. Προφανώς με κάθε δυνατό τρόπο και κάθε έννοια της λέξης είναι ξεχωριστό. Είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Είχα ως παιδικό μου όνειρο όταν ήμουν 7-8 να γίνω ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και να κερδίσω το Wimbledon. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που ήθελα” είπε αρχικά και συνέχισε:

”Ερωτεύτηκα το τένις. Κανείς δεν είχε παίξει τένις στην οικογένειά μου πριν οπότε ήταν μια πολύ καλή επιλογή μπορώ να πω. Ωστόσο, ένιωσα τόση πίστη από τους γονείς μου, από τους ανθρώπους που ήταν γύρω μου όλα αυτά τα χρόνια. Η γυναίκα μου τα παιδιά μου, η ομάδα μου, όλοι όσοι είναι εκεί, αυτό το τρόπαιο είναι δικό σας, όσο και δικό μου. Αυτή είναι η επιτυχία σας. Σας αγαπώ”.