Skip to main content

Πογέτ: Η διάθεση που δείξαμε ήταν εκπληκτική

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε ότι η νίκη επί του Γιβραλτάρ επανάφερε την Εθνική ομάδα στην πραγματικότητα.

Στο ρεαλισμό της ομάδας του εστίασε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά την ευρείας έκτασης νίκη (5-0) επί του Γιβραλτάρ, για τα προκριματικά του EURO 2024.

Μετά τη λήξη του αγώνα και την «πεντάρα», πρώτη μετά από 14 χρόνια για την Εθνική και τον Οκτώβριο του 2009 (5-2 τη Λετονία), ο Ουρουγουανός εκλέκτορας σχολίασε πως ήταν μια νίκη που «μας φέρνει πίσω στην πραγματικότητα. Ξέρουμε πότε πρέπει να κερδίσουμε, το κάναμε επαγγελματικά».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να πείσουμε τους στράικερ να σκοράρουν. Το θέμα είναι η διάθεση που δείξαμε κι αυτή ήταν εκπληκτική. Σε αυτά τα παιχνίδια συνηθίζουν να σταματάνε οι παίκτες, εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ».

Όσο για το αν γίνεται η OPAP Arena η έδρα που θέλει; «Ναι, αρκεί να είναι γεμάτο το γήπεδο», απάντησε.

Μιλώντας για την απόφαση της ΕΠΟ να διαθέσει τα έσοδα στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία, ο Πογέτ είπε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν. Θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο στο επόμενο ματς».