Skip to main content

Κέιν και Μπαπέ μονοπωλούν τη μεταγραφική περίοδο

Οι δύο κορυφαίοι επιθετικοί βρίσκονται κοντά στην αλλαγή περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο οι περιπτώσεις τους να είναι και από τις ευκολότερες στον κόσμο.

Ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Χάρι Κέιν επισκιάζουν γι΄ άλλο ένα καλοκαίρι την υπόλοιπη μεταγραφική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρίσκονται κοντά στο να αλλάξουν περιβάλλον και χώρα.

Λογικό, αφού πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία επιθετικούς του πλανήτη κι εφόσον μετακινηθούν, οι νέοι σύλλογοι θα έχουν ενισχύσει το δυναμικό τους με δύο σπεσιαλίστες του γκολ.

Ως προς τον Γάλλο αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μπαπέ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θέλει να τιμήσει τον ένα χρόνο συμβολαίου του που απομένει με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, καθώς γνωρίζει ότι από οικονομική άποψη, αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για τον ίδιο.

Θέλει τα 100 εκατομμύρια φέτος και το μπόνους υπογραφής του χρόνου

Αν φύγει αυτό το καλοκαίρι για τη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθούν στενά την περίπτωση (οι «Κόκκινοι» φέρονται διατεθειμένοι να πληρώσουν 257 λίρες έγραψε η ισπανική Marca), ο ποδοσφαιριστής θα χάσει χρήματα, γιατί αυτό σημαίνει πως θα παραιτηθεί από τις φαραωνικές απολαβές του στη Γαλλία, που σε καθαρό μισθό και συνολικά ανέρχονται σε περίπου 100 εκ ευρώ ετησίως.

Σε τρία χρόνια (το ένα που μόλις πέρασε, το νέο και το τρίτο, εφόσον ο Μπαπέ ασκούσε το δικαίωμά του για συν ένα έτος), ο γαλλικός σύλλογος θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 600 εκατομμύρια μεικτά για έναν μόνο παίκτη.

Αν συμφωνούσε να φύγει αυτό το καλοκαίρι θα αποκήρυττε τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του και είναι πολύ σαφές ότι η Ρεάλ δεν πρόκειται να καταβάλει αυτό το ποσό ανά σεζόν. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε ο Μπαπέ θα μπορούσε να εισπράξει μπόνους υπογραφής, καθώς δεν είναι ελεύθερος και το μπόνους θα συμπλήρωνε τον ηγεμονικό μισθό του.

Η Ρεάλ τού πρόσφερε πέρυσι 25 εκατομμύρια καθαρά συν μπόνους μεταγραφής 130 εκ., αλλά τότε δεν υπήρχε κόστος μεταγραφής επειδή έμενε ελεύθερος. Ως εκ τούτου, είναι πρακτικά αδύνατο για τη «Βασίλισσα» να αντιμετωπίσει αυτό το εγχείρημα εάν ο Μπαπέ θέτει ως προϋπόθεση να μη χάσει χρήματα.

Εμπόδιο ο πρόεδρος

Αναφορικά με τον σέντερ φορ της Τότεναμ και της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, ο 29χρονος άσος αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Μπάγερν Μονάχου, που ακόμα αναζητεί τον διάδοχο (και τα γκολ) του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Οι Βαυαροί πρωταθλητές έκαναν την πρώτη κρούση στους «Πετεινούς» προσφέροντας 70 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τον πρόεδρο Ντάνιελ Λέβι, που είναι και το δυσκολότερο εμπόδιο καθώς προτιμά να χάσει τον παίκτη ελεύθερο του χρόνου από το να τον πουλήσει.

Τα ρεπορτάζ γερμανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δεινός σκόρερ έλκεται στην προοπτική της Μπάγερν, που πάντως θα πρέπει ν΄ ανεβάσει κι άλλο την προσφορά της στην Τότεναμ, ενώ στη… γωνία περιμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ήθελε τον Κέιν απ΄ όταν προπονητής της ήταν ακόμα ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, κι ενώ ο νυν, Έρικ τεν Χαγκ, δηλώνει θαυμαστής του.

naftemporiki.gr