Skip to main content

Βασίλισσα στο Παρίσι η Σφιόντεκ

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Η Πολωνή τενίστρια νίκησε στον τελικό την αποκάλυψη του Ρολάν Γκαρός, την Τσέχα Μούχοβα.

Στο τέλος ενός τελικού με αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος του, η Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ κατάκτησε το τρίτο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα της.

Η Νο1 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε περίπου 3 ώρες αγώνα (2:48) για να επιβληθεί στα τρία σετ της εκπληκτικής Καρολίνα Μούχοβα, εκμεταλλευόμενη το τελευταίο διπλό σφάλμα της Τσέχας.

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Εύκολη νικήτρια του πρώτου σετ με 6-2, η Σφιόντεκ αποσταθεροποιήθηκε στο δεύτερο χάνοντας το πρώτο σετ στη διοργάνωση (5-7), από μια συγκεντρωμένη και επιθετική Μούχοβα.

Τελικά, η Σφιόντεκ χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητές της για να νικήσει σε αυτόν τον αμφίρροπο τελικό (6-4 το τρίτο σετ), που ήταν συναρπαστικός χάρη στο επίπεδο παιχνιδιού των δύο φιναλίστ.

Να σημειωθεί πως η Μούχοβα ήταν η τενίστρια που απέκλεισε από τον πρώτο γύρο του τουρνουά την Μαρία Σάκκαρη, για να φτάσει ως τον τελικό στη συνέχεια.

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια Καρολίνα, όλοι στο box μου το ξέρουν αυτό, ήμουν σίγουρη ότι θα ξαναβρεθούμε σε έναν τέτοιο αγώνα. Συγχαρητήρια στην ομάδα σου, ξέρω πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που εργάζονται κοντά μας».

Αμέσως μετά την κατάκτηση του τρίτου τροπαίου στο Παρίσι, η πρώτη σκέψη της ενθουσιασμένης Σφιόντεκ ήταν για την αντίπαλό της, η οποία της έβαλε δύσκολα σε έναν ανταγωνιστικό τελικό.

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους τους ανθρώπους που ήρθαν από την Πολωνία, ένιωσα την αγάπη τους. Ξέρω ότι το λέω κάθε χρόνο, η παρουσία δεν μετράει αλλά είναι πάντα ωραίο να επιστρέφεις και να μπορείς να δίνεις το 100%. Ευχαριστώ το κοινό που μας δίνει ενέργεια και ελπίζω του χρόνου σε ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα», πρόσθεσε.