Skip to main content

Κύμα συμπαράστασης στον Βινίσιους: Μηνύματα από Μαργαρίτη Σχοινά και Λούλα ντα Σίλβα

REUTERS/Pablo Morano

«Πλήρης υποστήριξη στον Βινίσιους», ανέφερε ο Έλληνας Επίτροπος

Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχεται ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, με κύμα συμπαράστασης να εκφράζεται προς τον ποδοσφαιριστή.

Το συμβάν ώθησε και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινιάσιο Λούλα ντα Σίλβα να καλέσει τη FIFA και τη LaLiga ώστε να δράσουν άμεσα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ρατσισμού.

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο Έλληνας Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς: «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας – εντός ή εκτός γηπέδου. Πλήρης υποστήριξη στον Βινίσιους. Το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο πρέπει να χρησιμεύσει ως πυξίδα για την καταπολέμηση των διακρίσεων», ανέφερε στο Twitter.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί στην Ισπανία, στο πλαίσιο έρευνας για την κρεμασμένη από γέφυρα της Μαδρίτης κούκλα που φορούσε τη φανέλα του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μάλιστα, βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν και από το Reuters έδειχναν εκατοντάδες οπαδούς της Βαλένθια να τραγουδούν το «Vinicius eres un mono» ( Βινίσιους είσαι πίθηκος) καθώς το λεωφορείο της Ρεάλ έφτασε στο «Μεστάγια» πριν από τον αγώνα της Κυριακής.

naftemporiki.gr