Skip to main content

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε μήνυση για προσβολή του Βινίσιους

EPA/Kai FORSTERLING

Αιτία το νέο ρατσιστικό επεισόδιο εναντίον του Βραζιλιάνου επιθετικού της «Βασίλισσας» χθες (21/5), στο στάδιο «Μεστάγια» της Βαλένθια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση στην ισπανική εισαγγελία, μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός της, Βινίσιους, στη Βαλένθια την Κυριακή (21/5).

«Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν χθες εις βάρος του παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ και αντιτίθεται σθεναρά σε αυτά», υπογραμμίζει ο σύλλογος, ο οποίος αποφάσισε να υποβάλει καταγγελία ώστε να «ανοιχθεί έρευνα» γι΄ αυτές τις προσβολές, που νομικά συνιστούν, σύμφωνα με τον σύλλογο, «έγκλημα μίσους».

Στην υπόθεση παρενέβη επίσης ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το ποδόσφαιρο έχει «πρόβλημα ρατσισμού» στη χώρα του, μετά τις νέες προσβολές που δέχθηκε στο στάδιο «Μεστάγια» ο Βινίσιους.

Αναφορικά με το άθλημα στην Ισπανία, «πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε πρόβλημα συμπεριφοράς, εκπαίδευσης και ρατσισμού στη χώρα μας», τόνισε ο Ρουμπιάλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που συγκλήθηκε στην έδρα της ομοσπονδίας, κοντά στη Μαδρίτη.