Skip to main content

Η πολιτική κατέστρεψε τη φιλία Ρομάριο και Μπεμπέτο

Διασταυρούμενες κατηγορίες αντάλλαξαν μετά τις εκλογές στη Βραζιλία οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1994.

Ο Ρομάριο και ο Μπεμπέτο ήταν δυο καλοί φίλοι, τους οποίους χώρισε η πολιτική. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, που κατάκτησε η Βραζιλία για την οποία έπαιξαν μαζί 23 φορές χωρίς ποτέ να χάσουν, είναι τώρα μια μακρινή ανάμνηση για τους παλαίμαχους άσους, που διέκοψαν τη φιλία τους λόγω της πολιτικής.

Το πεδίο αντιπαλότητας μεταξύ τους ήταν οι εκλογές στη Βραζιλία, που είδαν τον Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να επικρατεί του Ζαΐρ Μπολσονάρο. Παρά τη νίκη του Λούλα ο Μπεμπέτο που τον στήριξε δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, ενώ ο Ρομάριο, που υποστηρίζει τον Μπολσονάρο, επέστρεψε στους γερουσιαστές.

Μέσω του podcast Cheguei ο Ρομάριο επιτέθηκε στον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα: «Ο Μπεμπέτο είναι προδότης. Με απάτησε στην πολιτική. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που κρατάω για πάντα, μέσα κι έξω από την πολιτική. Το βλέπω κάθε μέρα, αλλά όταν συμβαίνει με κάποιον που θεωρείς φίλο, είναι πολύ λυπηρό. Δυστυχώς έτσι πήγε».

Η απάντηση του Μπεμπέτο, στην ιστοσελίδα Uol, δεν άργησε να έρθει και οι τόνοι άναψαν, δεδομένου ότι χαρακτήρισε τον Ρομάριο ως «γέρο και εγωιστή». Και πρόσθεσε:

«Ποιος είναι αυτός που με αποκαλεί προδότη; Ο Ρομάριο γερνάει και νομίζω ότι το χάνει, λέει πολλές βλακείες. Έχω μια άψογη καριέρα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην πολιτική, ποτέ δεν έχω παρασυρθεί σε καμία διαμάχη. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για εκείνον, είναι ένας εγωιστής που πάντα σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του. Δεν έχω απατήσει κανέναν. Η πολιτική ασκείται ομαδικά και ο Ρομάριο πάντα σκεφτόταν μόνο γι΄ αυτόν».

Από την πολιτική ο Μπεμπέτο πέρασε στο ποδόσφαιρο, αυξάνοντας τη δόση του… δηλητήριου. «Κανείς δεν κάνει τίποτα μόνος του. Το ποδόσφαιρο και η πολιτική γίνονται συλλογικά και ο Ρομάριο είναι ατομικιστής», είπε αποδοκιμάζοντας προγενέστερες δηλώσεις του Ρομάριο, που είχε υποστηρίξει ότι κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, στον τελικό με την Ιταλία, ουσιαστικά μόνος.

naftemporiki.gr