Skip to main content

Απολύθηκε η συγγραφέας της ψεύτικης συνέντευξης με τον Σουμάχερ

EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Η δημοσίευση της ανύπαρκτης συνέντευξης δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων και το περιοδικό απέλυσε την αρχισυντάκτρια και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του «Σούμι».

Η Αν Χόφμαν, αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle, η οποία είχε δημοσιεύσει ψεύτικη συνέντευξη του Μίχαελ Σουμάχερ την οποία δημιούργησε με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, απολύθηκε. Το ανακοίνωσε ο όμιλος ΜΜΕ Funke.

«Αυτό το απαίσιο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να εμφανιστεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε σε δήλωσή της η Μπιάνκα Πόλμαν, διευθύντρια περιοδικών του ομίλου Funke.

«Η αρχισυντάκτρια του Die Aktuelle, Αν Χόφμαν, η οποία είχε αναλάβει τη δημοσιογραφική ευθύνη για το περιοδικό από το 2009 απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της από αυτό το Σάββατο (22/4)», πρόσθεσε.

Η Πόλμαν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Γερμανού οδηγού της Formula 1. Το περιοδικό είχε καυχηθεί πως εξασφάλισε συνέντευξη με τον Σουμάχερ, την πρώτη μετά το ατύχημα στο σκι και τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του στα τέλη του 2013 στη Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις.

Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει τη «συνέντευξη» την Τετάρτη, αποκαλύπτοντας ότι δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Το άρθρο περιείχε αποσπάσματα που αποδίδονται στον Σουμάχερ, αναφερόμενα στην οικογενειακή ζωή του μετά το ατύχημα και στην κατάσταση της υγείας του.

Μετά από αυτό το δημοσίευμα, η οικογένεια του πρώην πρωταθλητή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ασκήσει κατηγορίες. Η οικογένεια του 54χρονου σήμερα Μίχαελ Σουμάχερ προστατεύει το απόρρητο του πρώην πρωταθλητή που δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημά του.

Έκτοτε, σχεδόν καμία πληροφορία δεν έχει διαρρεύσει για την κατάσταση της υγείας του. Ο μεγάλος πρωταθλητής στην ιστορία της F1, με επτά παγκόσμιους τίτλους, είχε φύγει από το νοσοκομείο έξι μήνες μετά το ατύχημά του και είχε νοσηλευτεί σε ιατρικό κρεβάτι στην οικογενειακή βίλα του, στην Ελβετία.

naftemporiki.gr