Skip to main content

Σε τροχιά τετράδας ο Προμηθέας, εύκολα ο Παναθηναϊκός με Απόλλωνα

Μετά την ΑΕΚ οι Πελοποννήσιοι νίκησαν και το Περιστέρι με αποτέλεσμα να ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με την Ένωση και τον ΠΑΟΚ, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Tην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος κοιτάζει πια ο Προμηθέας μετά τη νίκη του με 91-83 στην Πάτρα επί του Περιστερίου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν πάντως τη διαφορά της νίκης τους στον πρώτο γύρο (88-68).

Με 23 πόντους ο Τράβις Σίμπσον οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία, ενώ ο Άντονι Κάουαν είχε 13 πόντους και ισάριθμες ασίστ. Για το Περιστέρι ο Ντένμον μέτρησε 19 πόντους.

Το ημίχρονο έληξε με τις ομάδες ισόπαλες (47-47). Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι γηπεδούχοι έπαιξαν με την ίδια ένταση αλλά η αθηναϊκή ομάδα έβρισκε λύσεις με τον Ντένμον και στο 30΄ το σκορ ήταν στο εύθραυστο 68-65 για τον Προμηθέα.

Με τον ίδιο τρόπο μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πατρινοί και τρέχοντας σερί 9-0 ανέβασαν τη διαφορά στους 12 πόντους (77-65) με τρίποντο του Κάουαν και τη συντήρησαν ως το τέλος.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός σημείωσε τη 15η νίκη του επικρατώντας με 108-77 του Απόλλωνα Πατρών και στρέφεται στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου.

Για τους «πράσινους», που δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, ο Αγραβάνης είχε 14 πόντους (κι έξι ριμπάουντ), όσους και οι Γκουντάιτις, Καλαϊτζάκης, ενώ ο Παπαγιάννης είχε 13 πόντους κι 7 ριμπάουντ.

Για τους φιλοξενούμενους ο Μακ σημείωσε 19 πόντους και ο Βερτζ πρόσθεσε άλλους 15, συν 10 ασίστ.