Skip to main content

O Bεζένκοβ γλίτωσε τον Ολυμπιακό στη Ρόδο

EUROKINISSI

Με ένα τρίποντο του Σάσα Βεζένκοβ πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Κολοσσό στη Ρόδο με 80-79.

Μία ανάσα από τη γκέλα της χρονιάς έφτασε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο κόντρα στον εξαιρετικό Κολοσσό. Οι «ερυθρόλευκοι» τα… χρειάστηκαν και τελικά πήραν το ροζ φύλλο αγώνα χάρη σε μία εύστοχη εκτέλεση του Σάσα Βεζένκοβ από την γραμμή του τριπόντου για το τελικό 80-79 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Κολοσσός αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και μπήκε δυναμικά στο ματς, προηγούμενος στο 6′ με 15-8. Η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε λύσεις και έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 23-22. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί για τα δεδομένα της αναμέτρησης, προηγήθηκαν ξανά με επτά πόντους(36-29) και πήγαν στα αποδυτήρια στο +4, 38-34.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς δεν κατάφερε να περάσει μπροστά και οι δύο ομάδες πήγαν στη τελευταία περίοδο, με τον Κολοσσό μπροστά στο σκορ με 63-60. Στο 38′ και ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Λαρεντζάκη πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς με τέσσερις πόντους, 77-73.

Ο Κολοσσός, όμως, με δύο «κολλητά» τρίποντα από Γιανγκ και Γιαννόπουλο ξαναπέρασε μπροστά με 79-77. Ο Σάσα Βεζένκοβ, όμως, «μίλησε» πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και με τρίποντο από την γωνία έκανε στο 80-79. Στη τελευταία επίθεση οι γηπεδούχοι αστόχησαν και ο Ολυμπιακός πήρε μια αγχωτική νίκη.

Ο Γιαννόπουλος με 17 και ο Ντίξον με 14 πόντους ξεχώρισαν για τον Κολοσσό ενώ για τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ είχε 33 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Παπανικολάου να προσθέτει 14 από την πλευρά του.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 38-34, 63-60, 79-80