Skip to main content

«Ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό ο Ανδρικόπουλος

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη εαυτόν και δημιουργώντας ατομική επίδοση κατόρθωσε να ανέβει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, καθώς το άλμα του στα 16,58 μ. ήταν αρκετό για να να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού κατάφερε σε έναν αγώνα με… διαθέσιμες τις δύο από τις τρεις θέσεις στο πόντιουμ, αφού η πρώτη θέση ήταν «καπαρωμένη» από τον Πορτογάλο Πέδρο Πιτσάρδο, να κατακτήσει το πρώτο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα με 16,20 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα, πέτυχε 15,91 μ. στο τρίτο και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο πέμπτο με το 16,58 μ., που είναι ατομικό ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39 μέτρα. Παράλληλα ο 26χρονος έφτασε στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη.

Ο Πιτσάρδο ήταν νικητής με 17,60 μ., κορυφαία επίδοση στον κόσμο και παράλληλα συνέχισε το μοναδικό σερί νικών από το 2021 μέχρι και σήμερα σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης. Ο Γερμανός Μαξ Χες ανέβηκε για τέταρτη φορά στο τρίτο σκαλί τού βάθρου στη διοργάνωση, με άλμα στα 16,57 μέτρα.