Skip to main content

Δεν μπορεί με Γκλάντμπαχ η Μπάγερν

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η Μπορούσια νίκησε 3-2 τους πρωταθλητές Γερμανίας, έφτασε τα πέντε παιχνίδια αήττητη απέναντί τους κι έδωσε την ευκαιρία στην Ουνιόν Βερολίνου να περάσει πρώτη, αν νικήσει αύριο εντός έδρας τη Σάλκε.

Η Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ είναι ο κακός δαίμονας της Μπάγερν και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία… Τα «Πουλάρια» νίκησαν τους Βαυαρούς με 3-2 στο «Μπορούσια Παρκ», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα κι αν αύριο η Ουνιόν νικήσει στο Βερολίνο τη Σάλκε θα περάσει πρώτη.

Ταυτόχρονα, αν η Ντόρτμουντ επιβληθεί της Χέρτα στη Βεστφαλία θα φτάσει την Μπάγερν σε βαθμούς και το πρωτάθλημα εισέρχεται σε μια νέα, διαφορετική φάση. Η Γκλάντμπαχ, από την άλλη, διεύρυνε το αήττητο σερί της απέναντι στην Μπάγερν στους πέντε αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, δημιουργώντας ρεκόρ συλλόγου.

Η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε με τον Λαρς Στιντλ στο 13ο λεπτό, αφού οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εφιαλτικά το παιχνίδι χάνοντας με απευθείας κόκκινη από το 8΄ τον Νταγιό Ουπαμεκανό, ο οποίος ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Αλασάν Πλεά έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 35ο λεπτό, όταν ο Αλφόνσο Ντέιβις έκανε το σπριντ με απίστευτη ταχύτητα στην αριστερή πτέρυγα κι έκοψε προς τα πίσω για τον Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ, δίνοντάς του την ευκαιρία για το 1-1 με το όγδοο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν προβάδισμα με ψύχραιμο τελείωμα του Γιόνας Χόφμαν στο 55ο λεπτό και ο Μάρκους Τουράμ έγραψε το 3-1 στο 84΄, πριν ο Ματάις Τελ μειώσει στο τελικό 3-2 στις  καθυστερήσεις.

Η Γκλάντμπαχ, που έχει γίνει ο «μπαμπούλας» της Μπάγερν στο πρωτάθλημα, μετρά πια 10 νίκες εναντίον της από τη σεζόν 2011-12, όταν κανένας άλλος σύλλογος της Μπουντεσλίγκα δεν έχει πάνω από πέντε στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Άουγκσμπουργκ-Χοφενχάιμ 1-0 (88΄ Γένσεν)
  • Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-2 (13΄ Στιντλ, 55΄ Χόφμαν, 84΄ Τουράμ – 35΄ Τσούπο-Μοτίνγκ, 90΄+3 Τελ)
  • Βόλφσμπουργκ-Λειψία 0-3 (14΄ Φόρσμπεργκ, 85΄ Λάιμερ, 90΄+2 Σομποσλάι)
  • Μπόχουμ-Φράιμπουργκ 0-2 (39΄ Γκρέγκοριτς, 51΄ Χόλερ)
  • Στουτγάρδη-Κολωνία 3-0 (9΄ Ντίας, 59΄ Σόσα, 74΄ Κουλιμπαλί)
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 2-0 (8΄αυτ. Φριντλ, 52΄ Κόλο Μουανί)