Skip to main content

Ευρωλίγκα: Με στόχο τον τελικό απόψε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπά από σήμερα στο Βερολίνο, που θα φιλοξενήσει το εφετινό Φάιναλ-4

Έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια για να ξαναβρεθούν μαζί στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετά το 2012.

Εν τέλει οι «αιώνιοι» το πέτυχαν φέτος ύστερα από μεγάλες πορείες στην κανονική περίοδο, που είδαν τους «πράσινους» να τερματίζουν δεύτεροι και να αποκλείουν στα πλέι οφ την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους «ερυθρόλευκους» πέμπτους, να αφήνουν εκτός την Μπαρτσελόνα με δύο νίκες στην έδρα της.

Απόψε λοιπόν (24/5), η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπά στο Βερολίνο με τη γλυκιά προσμονή οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους και να παίξουν μεταξύ τους για τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα εμπόδια που θα συναντήσουν δεν είναι χαμηλά, αντιθέτως, ωστόσο και τα δύο ελληνικά συγκροτήματα είναι σε θέση και επίπεδο να κοιτάξουν κατάματα τους αντιπάλους τους και να τους βάλουν προβλήματα όχι απλά δύσκολα αλλά ενδεχομένως και άλυτα.

Τον… χορό θα σύρει πρώτος ο Παναθηναϊκός, που καλείται στις 19:00, στην Uber Arena, να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε του αγαπημένου στο «πράσινο» κοινό Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και των πρώην παικτών του «τριφυλλιού», Νικ Καλάθη και Γιώργου Παπαγιάννη.

Η αισιοδοξία στις τάξεις του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη, σε σημείο μιας μεγαλεπήβολης υπόσχεσης από τον προπονητή του συλλόγου, Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έταξε τον τίτλο!

«Τι να υποσχεθώ; Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το έβδομο αστέρι στο ΟΑΚΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος τεχνικός.

Για να προσθέσει ότι, «η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους».

Μετά τον πρώτο ημιτελικό θα ακολουθήσει ο δεύτερος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ίδια έδρα και με ώρα έναρξης στις 22:00.

Ένας αγώνας που θυμίζει περυσινές μνήμες, όταν οι «ερυθρόλευκοι», που μετέχουν για τρίτη συνεχή χρονιά στο Φάιναλ-4, έφτασαν σαν οδοστρωτήρας στον τελικό, για να χάσουν το Κύπελλο στο τελευταίο σουτ του αγώνα, με δράστη τον Γιουλ.

Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν στέκεται σε αυτό. «Έχουμε τρομερό κίνητρο που βρισκόμαστε εδώ. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι, αυτό μας φτάνει», τόνισε στην τοποθέτησή του.

«Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα».