Skip to main content

Αποσύρθηκε η κατηγορία διαφθοράς για την Μπαρτσελόνα

Ο καταλανικός σύλλογος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για διαφθορά με τον πρώην αντιπρόεδρο των διαιτητών στην Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα και τα διοικητικά στελέχη της δεν κατηγορούνται πλέον για διαφθορά για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο EFE, στην υπόθεση που σχετίζεται με τις πληρωμές στον πρώην αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής των Διαιτητών, το Δικαστήριο της Βαρκελώνης αποφάσισε υπέρ της υπεράσπισης ακυρώνοντας την κατηγορία της διαφθοράς.

Να σημειωθεί πως όχι μόνο η Μπαρτσελόνα αλλά και η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχαν αντιταχθεί στην έρευνα διαφθοράς κατά του συλλόγου για τις πληρωμές στον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος δεν είχε τα προσόντα του δημόσιου λειτουργού που απαιτούνται γι΄ αυτό το είδος εγκλήματος.

Μετά την απόφαση, η καταλανική ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για να δηλώσει ικανοποιημένη με την ετυμηγορία και να εκφράσει ελπίδα ότι στις επόμενες δικαστικές διαδικασίες θα μπορούσε να αποδειχθεί η αθωότητα των «Μπλαουγκράνα» στην υπόθεση Νεγκρέιρα.

«Η Μπαρτσελόνα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του ψηφίσματος που εκδόθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης, στο βαθμό που επιβεβαιώνει την προσέγγιση που υπερασπίζεται ο σύλλογος και απορρίπτει την υπόθεση του υποτιθέμενου εγκλήματος διαφθοράς.

Διατηρούμε την πεποίθησή μας ότι μέσω της Δικαιοσύνης θα καταστεί δυνατή η οριστική αποσαφήνιση των γεγονότων που αναφέρονται και η διαπίστευση της απόλυτης αθωότητας του συλλόγου», υπογραμμίζεται.

naftemporiki.gr