Skip to main content

O Παναθηναϊκός με ανατροπή πέρασε από το «Βικελίδης»

ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Με γκολ των Μαντσίνι και Παλάσιος ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη 2-1 και παραμένει στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς από την ΑΕΚ που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Μία σπουδαία νίκη που τον κρατά γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος πήρε απόψε στο «Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-1 τον Άρη με ανατροπή και βρίσκονται στο +4 από την δεύτερη ΑΕΚ που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

O Άρης έκανε ιδανική εκκίνηση στο παιχνίδι και μόλις στο 10′ άνοιξε το σκορ. Ο Οντουμπάτζο πάτησε στη «πράσινη» περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σάρλια, πήρε τη τέλεια τροχιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» τρία λεπτά αργότερα απείλησαν με σουτ του Μαντσίνι, το οποίο απέκρουσε ο Κουέστα.

Στο 27′ ο Καμαρά έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, μετά το ημίωρο το «τριφύλλι» πίεσε περισσότερο και στο 36′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ρούμπεν βρήκε τον Ιωαννίδη, εκείνος έκανε σπουδαία ατομική ενέργεια και τη κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μαντσίνι που σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 51′ με κεφαλιά του Ιωαννίδη, στο 60′ ο Μπρινιόλι έδιωξε το σουτ του Πάλμα και στο 82′ ο Παλάσιος από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ.

Το παιχνίδι κυλούσε προς την ισοπαλία αλλά ο Παλάσιος μετά από κόντρες στη περιοχή του Άρη έδωσε στη μπάλα μια περίεργη τροχιά στο 86′ νίκησε τον Κουέστα και «υπέγραψε» τη νίκη των «πρασίνων» που είχαν τεράστια ανάγκη αυτό το αποτέλεσμα.