Skip to main content

Έκλεισε θέση στον τελικό η ΑΕΚ

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε αμυντικό λάθος του Ολυμπιακού και τις επιλογές του Μίτσελ φτάνοντας σε σκορ (3-0) που είναι δύσκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς.

Η ΑΕΚ έκανε το μεγάλο βήμα για μια θέση στον τελικό του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, στον πρώτο ημιτελικό της μεταξύ τους σειράς.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Η νίκη της Ένωσης ήταν δίκαιη, αφού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 2-0, ήταν εμφανώς ανώτερη: είχε πλουραλιστικό παιχνίδι με πίεση και υψηλή ένταση, καλή κυκλοφορία, γρήγορες μεταβάσεις και πολλούς παίκτες να πατούν την περιοχή του Τζολάκη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν με τραυματισμό τον Μπιέλ, βασίστηκαν κυρίως σε ατομικές ενέργειες.

Τα δύο πρώτα γκολ του ντέρμπι, ωστόσο, σημειώθηκαν από «παιδικά» λάθη των αμυντικών του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος έστειλε μια μακρινή μπαλιά στο… πουθενά, η μπάλα από απόκρουση παίκτη των γηπεδούχων έφτασε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Βρουσάι γλίστρησε και ο Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία που «εκτέλεσε» τον Τζολάκη για το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στην εξέδρα.

Το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε στο 27ο λεπτό, από «φίλια πυρά» του Σαμασέκου στην εστία της ομάδας του: ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, απέφυγε Ντόη και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε το αρχικό σουτ με την μπάλα να παίρνει ύψος, ο Μάνταλος τη βρήκε με το γόνατο και ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά!

Ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν στο 14΄ ο Γκάρι Ροντρίγκες έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά, συνέκλινε και σούταρε πολύ δυνατά με το δεξί τραντάζοντας την οριζόντια δοκό, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βρουσάι σούταρε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης είχε και δεύτερο δοκάρι, στο 56΄, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ σούταρε από τη δεξιά πλευρά αυτή τη φορά στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή δοκό του Στάνκοβιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα «άτυχος» ήταν και ο Μάνταλος, που είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δεξί δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη στιγμή του ντέρμπι.

Κι ενώ ο αγώνας όδευε στη λήξη του, ο Νταμπάνοβιτς καταλόγισε -μέσω VAR- πέναλτι στην ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Ντόη, που εκτέθηκε για πολλοστή φορά στο παιχνίδι υστερώντας σε έκρηξη και ταχύτητα.

Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ψύχραιμα ο Λιβάι Γκαρσία, που έγραψε το 3-0 στο 90΄+13 κι έδωσε στην ομάδα του, ουσιαστικώς, την πρόκριση.