Skip to main content

Αποκλεισμός 32 μηνών στον Μήτογλου

Η παγκόσμια μπασκετική αρχή επέβαλε τιμωρία 2 χρόνων και 8 μηνών στον διεθνή φόργουορντ, που πάντως έχει εκτίσει τους 11 και διατηρεί δικαίωμα δύο εφέσεων.

Η FIBA επέβαλε στον Ντίνο Μήτογλου ποινή αποκλεισμού 32 μηνών από την αγωνιστική δραστηριότητα για παραβίαση των κανόνων ντόπινγκ στην οποία αποδείχθηκε πως υπέπεσε, τον Μάρτιο του 2022.

Η ποινή είναι εφέσιμη και ο 25χρονος διεθνής φόργουορντ θα ασκήσει έφεση επ΄ αυτής, ενώ έχει και το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

Να διευκρινιστεί ωστόσο ότι η ποινή ισχύει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ, τουτέστιν έχει ήδη εκτίσει 11 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μήτογλου είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν τον αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο, στην οποία ανήκε, με τον Παναθηναϊκό, στις 4 Μαρτίου 2022.

Ο πρώην παίκτης των «πράσινων» συνεργάστηκε με τους αρμόδιους φορείς αλλά δεν απέφυγε την τιμωρία, που πάντως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη φτάνοντας ακόμη και τα τέσσερα χρόνια.

Σε πρώτη ανάγνωση η τιμωρία του Μήτογλου σημαίνει πως αυτόματα ο παίκτης τίθεται εκτός σχεδιασμού της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.