Skip to main content

Η Μπάγερν ξέσπασε στην Βόλφσμπουργκ

REUTERS/Fabian Bimmer

Οι Βαυαροί πέρασαν με 4-2 από την έδρα των «Λύκων» τερματίζοντας το σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη και ξαναβρέθηκαν στην κορυφή.

Η Μπάγερν Μονάχου σκόραρε τρεις φορές σε ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη γηπεδούχο Βόλφσμπουργκ, την οποία νίκησε με 4-2 τερματίζοντας το σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και ανακτώντας την πρώτη θέση.

Η Μπάγερν, που αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν σε εννέα ημέρες στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έψαχνε για μια μεγάλη νίκη και της πήρε μόνο εννέα λεπτά για να δείξει ότι το εννοούσε.

Η σέντρα του Κίνγκσλεϊ Κόμαν πέρασε από τον τερματοφύλακα της Βόλφσμπουργκ, Κοέν Καστίλς και κατέληξε στην απέναντι γωνία του, αφού ο Τόμας Μίλερ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Ο Γάλλος άσος πέτυχε και το δεύτερο γκολ των Βαυαρών, στο 14΄, μετά σέντρα ακριβείς του Ζοάο Κανσέλο και πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίλερ να σκοράρει για το 3-0 και ταυτόχρονα να ισοφαρίσει το ρεκόρ όλων των εποχών του αείμνηστου Γκερντ Μίλερ, με τον 427ο αγώνα του στην Μπουντεσλίγκα.

Το 3-0 έκανε την Μπάγερν να πάρει το πόδι από το γκάζι και τη Βόλφσμπουργκ να αναπνεύσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι τιμωρήθηκαν για τον εφησυχασμό του ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, όταν ο Γιακούμπ Καμίνσκι έπιασε την αντίπαλη άμυνα κοιμώμενη και μείωσε σε 1-3 με ωραίο τελείωμα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Βαυαρούς στο 54΄, με τον Γιόσουα Κίμιχ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη, για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα και οι «Λύκοι» να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες με τους Ματίας Σβάνμπεργκ και Μπάκου Ριντλ, πριν ο Τζαμάλ Μουσιάλα επαναφέρει την ηρεμία «γράφοντας» το 4-1 στο 73΄.

Ο Σβάνμπεργκ μείωσε οκτώ λεπτά αργότερα σε 2-4 και στη συνέχεια είδε τον Γιαν Σόμερ να βγάζει το σουτ του στις καθυστερήσεις, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τη νίκη που τους έφερε στους 40 βαθμούς, έναν πάνω από τη δεύτερη Ουνιόν Βερολίνου, ενώ η τρίτη Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει 37.

Νωρίτερα, η Βέρντερ Βρέμης είχε περάσει με 2-0 από την έδρα της Στουτγάρδης με γκολ των Στάγκε στο 59΄ και Ντακς στο 77΄.