Skip to main content

Η ΔΟΕ προωθεί τη «ρωσική αντι-ανθρώπινη πολιτική», σύμφωνα με σύμβουλο του Ζελένσκι

Το Κίεβο κατηγόρησε ευθέως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι προετοιμάζει το έδαφος για τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Ένας ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας επέκρινε το Σάββατο (28/1) τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας, λίγες ημέρες αφότου αποκάλυψε ότι το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας πρόσφερε σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές την ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το  2024, μέσω των ασιατικών αγώνων.

«Η #ΔΟΕ προτείνει στον κόσμο την προώθηση της βίας, των μαζικών δολοφονιών, της καταστροφής. Γι’ αυτό επιμένει ότι οι Ρώσοι αθλητές πρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες ως πραγματικοί “πρεσβευτές του θανάτου”», έγραψε στο Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ.

«Ο αθλητισμός δεν υπάρχει έξω από την πολιτική – ο αθλητισμός την προωθεί. Έτσι, η ΔΟΕ προωθεί τη ρωσική αντι-ανθρώπινη πολιτική».

Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία θα ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία για να εμποδίσει τους Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν στους Αγώνες του 2024.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την ίδια ημέρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να αποσπάσει τη Μόσχα από τον διεθνή αθλητισμό είναι «καταδικασμένη να αποτύχει».