Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα θα πληρώσει «χρυσάφι» για παίκτη που έδιωξε με… email

Το δικαστήριο επιδίκασε 8 εκατομμύρια ευρώ στον Ματέους Φερνάντες, που είχε αποκτηθεί από την Παλμέιρας έναντι σεβαστού αλλά δεν έπαιξε σχεδόν ποτέ για τους «Μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αποζημιώσει τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ματέους Φερνάντες με 7,7 εκατομμύρια ευρώ, λόγω άδικης απόλυσης.

Το ανέφερε η ιστοσελίδα του ισπανικού Cadena Ser, εξηγώντας ότι ο λόγος οφείλεται στην απόφαση του καταλανικού συλλόγου να διακόψει τη σχέση εργασίας και να κοινοποιήσει στον ποδοσφαιριστή έγινε… μέσω email, το 2021.

Ο Φερνάντες έφτασε στους «Μπλαουγκράνα» από τη βραζιλιάνικη Παλμέιρας για 7 εκατομμύρια ευρώ, συν άλλα 3 σε μπόνους, στις 31 Ιανουαρίου 2020. Έκανε μόνο μία εμφάνιση 17 λεπτών για τους Καταλανούς, στον αγώνα του Champions League εναντίον της Ντιναμό Κιέβου (2021-22.)

Την ημέρα της αγοράς του η Μπαρτσελόνα τον παραχώρησε δανεικό στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, με την οποία έπαιξε μόνο τρία παιχνίδια πριν επιστρέψει στην Καταλονία τον Ιούνιο του 2020.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έκανε πλήρως δεκτά τα αιτήματα του νυν μέσου της Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο (αλλά και της Παλμέιρας), δεδομένου ότι ο μέσος είχε ζητήσει αποζημίωση 14,8 εκατ. ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας.

Ο ισπανικός σύλλογος έχει ήδη πληρώσει 810 χιλιάδες ευρώ στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος το 2020 είχε υπογράψει 5ετές συμβόλαιο για σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν. Η μονομερής καταγγελία ήρθε όταν ο Ματέους Φερνάντες, τότε 23 ετών, είχε ακόμη συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια.

Ακόμη μια ιστορία εκτός λογικής και σε, κάθε περίπτωση, αλόγιστης σπατάλης και κακοδιαχείρισης, για όποιον ακόμα αναρωτιέται πώς αυτός ο γιγάντιος σύλλογος έφτασε στη χρεοκοπία…

naftemporiki.gr