Skip to main content

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισάγει τον «κανόνα Ρονάλντο»

Η διοίκηση των «Κόκκινων Διαβόλων» θέτει ανώτατο όριο τις 200.000 λίρες την εβδομάδα στους μισθούς των ποδοσφαιριστών της για να περιορίσει τα «βαριά» συμβόλαια.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τη γεμάτη κατηγορίες απέναντι στο σύλλογο συνέντευξή του, έφερε στο φως ένα πρόβλημα που υπήρχε πολύ πριν την επιστροφή του CR7 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: τους πολύ υψηλούς μισθούς των παικτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή έναν νέο κανονισμό για την αποζημίωση των παικτών τους. Βάσει αυτού, λοιπόν, ουδείς θα λαμβάνει περισσότερες από 200.000 λίρες την εβδομάδα (περίπου 227.000 ευρώ).

Αυτή η απόφαση θα ονομάζεται «κανόνας Ρονάλντο» και θα επηρεάσει αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να αποκαταστήσει την ισορροπία στα αποδυτήρια, όπου υπάρχει ζήλια προς εκείνους που έχουν πλουσιότερο συμβόλαιο.

Η μισθοδοσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέρχεται στα 228 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 259 εκατομμύρια ευρώ), παρά την εξοικονόμηση περίπου 20 εκατομμυρίων μετά τη λύση του συμβολαίου με τον Ρονάλντο.

Αυτοί που επηρεάζονται από τον νέο κανόνα, τον οποίο επιθυμούν έντονα ο διευθύνων σύμβουλος Ρίτσαρντ Άρνολντ και ο αθλητικός διευθυντής Τζον Μέρταφ, είναι κυρίως οι παίκτες που θα πρέπει να συζητήσουν μια πιθανή ανανέωση της συνεργασίας τους, όπως οι Νταβίντ Ντε Χέα και Μάρκους Ράσφορντ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας λαμβάνει 375.000 λίρες την εβδομάδα (περισσότερα από 420.000 ευρώ), που ανεβάζουν τον ετήσιο μισθό του σε πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν.

Το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο και η Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να του προσφέρει μια πολύ λιγότερο επαχθή συμφωνία για τα ταμεία της, βάζοντας τον παίκτη, που θα κλείσει τα 33 τον επόμενο Νοέμβριο, σε πραγματικό σταυροδρόμι.

Το συμβόλαιο του Ράσφορντ λήγει το 2024, αλλά είναι ένα μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντηθεί. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ως γνωστόν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μετρητών.

Εδώ, η διοίκηση της Γιουνάιτεντ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να διεκδικήσει τη νέα γραμμή όσον αφορά την αποζημίωση, χωρίς όμως να θυσιάσει ένα από τα δυνατά σημεία του ρόστερ της.

Ρόστερ που περιλαμβάνει επίσης τους Μαγκουάιρ, Κασεμίρο, Βαράν και Μπρούνο Φερνάντες, άπαντες με πολύ «βαριά» συμβόλαια που θα πρέπει να παραμείνουν στο εύρος μεταξύ 180.000 και 200.000 λιρών την εβδομάδα, με ποινές σε περίπτωση αποτυχίας εξόδου στο Champions League.

naftemporiki.gr