Skip to main content

Το Κατάρ στοχεύει στην Τότεναμ ως μέτοχος μειοψηφίας

Ο επικεφαλής της Qatar Sports Investments που ελέγχει την Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον πρόεδρο των «Σπερς», Ντάνιελ Λέβι.

Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί θα ενταχθεί στην Τότεναμ ως μέτοχος μειοψηφίας: το ανέφερε το CBS Sports, κάνοντας λόγο για συνάντηση στο Λονδίνο μεταξύ του νούμερο ένα της Qatar Sports Investments (QSI) και του προέδρου της λονδρέζικης ομάδας, Ντάνιελ Λέβι.

Όπως η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να καλωσορίσει έναν νέο μειοψηφικό μέτοχο για να βρει καινούργιους πόρους, έτσι και η ιδιοκτήτρια εταιρεία της (QSI) επιθυμεί να έχει παρουσία σε διάφορους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όπως π.χ. την Μπράγκα, στην οποία κατέχει το 21,67%.

Το θέμα δεν έχει φτάσει ακόμα σε σημείο συνομιλιών για νούμερα και για το πώς θα μοιραστεί το πακέτο μετοχών του συλλόγου, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του σημερινού ιδιοκτήτη, αλλά ο δρόμος φαίνεται χαραγμένος.

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει επίσης μια εσωτερική δυσαρέσκεια, τόσο όσον αφορά τις προσδοκίες ανάπτυξης όσο και την απογοήτευση των οπαδών σε σχέση με τα αποτελέσματα, που δεν επιτρέπουν στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε να ανταγωνιστεί Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο.

Η QSI δεν σκέφτηκε να ενταχθεί στη Λίβερπουλ, έναν σύλλογο που αναζητά νέο ιδιοκτήτη για να αναλάβει τη σκυτάλη από την Fenway Sports Group, καθώς και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ.

Έτσι, μετά την άφιξη του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας (PIF), η Premier League θα μπορούσε να υποδεχθεί την άφιξη κι ενός επενδυτή από το Κατάρ, αν και μειοψηφικού.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι παραμένει ο κανονισμός της UEFA ως προς τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δύο ομάδων με τους ίδιους μετόχους. Στην περίπτωση των μειοψηφικών συμμετοχών, όμως, όλα περιστρέφονται γύρω από τον ορισμό της «αποφασιστικής επιρροής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του συλλόγου».

naftemporiki.gr