Skip to main content

Ο Λαπόρτα θεωρεί ότι η Super League θα αμφισβητήσει την Premier League

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο σχεδιασμός θα προχωρήσει και η νέα διοργάνωση, αν και όταν υλοποιηθεί, θα διεκδικήσει τα πρωτεία από το αγγλικό πρωτάθλημα.

Η ευρωπαϊκή Super League απέχει πολύ από το να είναι ένα θέμα που έχει μπει στο ράφι. Το υποστήριξε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε συνέντευξη στον σταθμό Cadena SER, όπου ισχυρίστηκε ότι το πρότζεκτ, ως ευρωπαϊκή διοργάνωση, «θα αμφισβητήσει την Premier League».

Ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, εν αναμονή της απόφασης από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα σε λίγα χρόνια, το 2025.

Στο διοικητικό όργανο της νέας διοργάνωσης, που προωθούν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, θα προσφερθεί επίσης μια θέση στην UEFA, αλλά «αυτό που θέλουμε είναι να κυβερνούν οι σύλλογοι», διευκρίνισε ο Λαπόρτα.

Το θέμα της διακυβέρνησης είναι βαθιά αισθητό από τους συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την κοινή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από την UEFA και την ECA (European Club Association) για την εμπορία τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την εκμετάλλευση άλλων εμπορικών δικαιωμάτων.

Ο Λαπόρτα υπογράμμισε στη συνέχεια σχετικά με τη νέα διοργάνωση, που προβλέπει ότι δεν θα υπάρχουν αγγλικές εταιρείες στην αρχή, ότι με αυτόν τον τρόπο η Super League θα μετατρεπόταν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που «θα κοντράρεται για τα σκήπτρα με την Premier League».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ελπίζει ότι σύλλογοι από την κορυφαία αγγλική κατηγορία θα μπορούσαν να εισέλθουν αργότερα.

«Θέλουμε να μπουν», διαβεβαίωσε, αναφερόμενος στους «Big Six», ήτοι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ και Λίβερπουλ, που είχαν αρχικά ενταχθεί στο πρότζεκτ αλλά αποχώρησαν άμεσα.

naftemporiki.gr