Skip to main content

Ο Ρονάλντο «έδωσε» σε 48 ώρες 4 εκατομμύρια ακόλουθους στην Αλ-Νασρ

REUTERS/Mohammed Benmansour

Η επισημοποίηση της μετακίνησης του Πορτογάλου σταρ στην ομάδα του Ριάντ εκτόξευσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον σαουδαραβικό σύλλογο.

Τα 200 εκατομμύρια το χρόνο είναι ένα τρελό ποσό, αλλά στην Αλ-Νασρ η υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρείται πάνω από όλα ως επένδυση.

Η επιστροφή της εικόνας του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου είναι συγκλονιστική και ήδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα: απλώς ρίξτε μια ματιά στο κοινωνικό προφίλ του συλλόγου από το Ριάντ.

Τη στιγμή της υπογραφής του Πορτογάλου σταρ, στις 30 Δεκεμβρίου, η Αλ-Νασρ είχε 1,2 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, δύο μέρες αργότερα, την 1η Ιανουαρίου (στις 18:30), ο αριθμός ανερχόταν στα 5,8 εκατομμύρια!

Ένα τρομακτικό άλμα από 4,6 εκατομμύρια ανθρώπους, που ακολουθώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσέγγισαν και το αραβικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, το σχέδιο για τον CR7 είναι μακροπρόθεσμο: όχι μόνο έχει υπογράψει συμβόλαιο αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν για δυόμισι χρόνια με την ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά, αλλά θα παίξει επίσης ρόλο-κλειδί στην προσπάθεια ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 στους Σαουδάραβες, υπηρεσία για την οποία θα λάβει άλλα 500 εκατ. ευρώ που θα ανεβάσουν τον «μισθό» του για τα επόμενα 7 χρόνια στο απίστευτο νούμερο του ενός δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι και οι ακόλουθοι του Πορτογάλου επιθετικού έχουν επίσης αυξηθεί (από 525 εκατομμύρια σε 527), αλλά ως ποσοστό η αύξηση είναι σαφώς λιγότερο επιδραστική.