Skip to main content

«Σαρώνει» η πλατφόρμα «Γαλλία σταμάτα να κλαις»

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημειώνει στην Αργεντινή η πρωτοβουλία που στοχεύει στους ηττημένους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η διαμάχη μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας για την έκβαση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ συνεχίζεται και, εν μέσω κατηγοριών, έχει ξεκινήσει μια ηλεκτρονική αίτηση στη χώρα της Νότιας Αμερικής, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 500.000 υπογραφές.

Ποιο είναι το θέμα του αιτήματος; Ζητεί από τη Γαλλία «να σταματήσει να κλαίει μετά την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ».

«Από τότε που κερδίσαμε, οι Γάλλοι δεν σταμάτησαν να κλαίνε και να παραπονιούνται και δεν αποδέχονται ότι η Αργεντινή είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Μπαπέ», δήλωσε στην αθλητική εφημερίδα Ole ο δημιουργός της πλατφόρμας, Βαλεντίν Γκόμεζ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πολλούς θαυμαστές στα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής.

Στη Γαλλία, εξάλλου, οι επικρίσεις εναντίον του Πολωνού διαιτητή του τελικού, Σιμόν Μαρτσίνιακ, για την απόφαση να δοθεί πέναλτι για φάουλ του Ντεμπελέ στον Άνχελ Ντι Μαρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και για άλλες αποφάσεις, οδήγησαν τον ρέφερι να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με πολλές φωτογραφίες, για να υπερασπιστεί τη δουλειά του.

Οι Γάλλοι εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους για την έλλειψη κομψότητας ορισμένων Αργεντινών παικτών στον πανηγυρισμό της νίκης, ειδικά του τερματοφύλακα Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Ανάμεσά τους, η υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Νοέλ Λε Γκρε, ο οποίος έγραψε στον Αργεντινό ομόλογό του Κλαούντιο Τάπια προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις «υπερβολές» στους πανηγυρισμούς της «Αλμπισελέστε».