Skip to main content

Στον μοναδικό Μέσι η Χρυσή Μπάλα

REUTERS/Carl Recine

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε δικαίως και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στη διοργάνωση του Κατάρ, μετά τα «πράματα και θάματα» που έκανε στα 35 χρόνια του στη χώρα του Κόλπου.

Λιονέλ Μέσι παρόντος οι πιθανότητες για όλους τους υπόλοιπους ανάγονται σε μονοψήφιο αριθμό, ό,τι και αν αφορά αυτό: γκολ, ασίστ, ηγετική παρουσία, ποδοσφαιρική ποιότητα, όλα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ως εκ τούτου η ανάδειξη του «ψύλλου» σε κορυφαίο παίκτη του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είχε ως επακόλουθο τη βράβευσή του με την Χρυσή Μπάλα, δεν ήταν παρά η αναγνώριση της προσφοράς και της συνέπειάς του να ηγηθεί της Εθνικής ομάδας και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της.

Στον τελικό με τη Γαλλία ο Μέσι σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του σε κανονική διάρκεια και παράταση κι έφτασε συνολικά τα επτά, αναδειχθείς σε δεύτερο σκόρερ του τουρνουά, πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Μπαπέ, που αρκέστηκε στο Χρυσό Παπούτσι.







Από τα επτά γκολ τα τέσσερα τα σημείωσε από τα 11 βήματα (με Σαουδική Αραβία, Ολλανδία, Κροατία, Γαλλία), ενώ έδωσε και 3 ασίστ στα 690 λεπτά που αγωνίστηκε στο Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι ο Μέσι είχε αναδειχθεί MVP και στη διοργάνωση του 2014 στη Βραζιλία, με το χαμένο τελικό της Αργεντινής στην παράταση από τη Γερμανία (0-1), γεγονός σπάνιο για παίκτη της ηττημένης ομάδας.