Skip to main content

Ο Στσέσνι στοιχημάτισε 100 ευρώ με τον Μέσι για το πέναλτι

REUTERS/Pedro Nunes

Μετά την ανώδυνη ήττα από την Αργεντινή και την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους και της Εθνικής Πολωνίας αποκάλυψε τι συνέβη τις στιγμές πριν το πέναλτι του Μέσι, το οποίο στη συνέχεια απέκρουσε.

Αν η Πολωνία έφτασε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ως δεύτερη στον 3ο όμιλο (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από το Μεξικό), το οφείλει κατά κύριο λόγο στον Βόιτσεχ Στσέσνι.

Αφού απέκρουσε πέναλτι του Αλ-Ντουασάρι στον αγώνα με τη Σαουδική Αραβία, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους το έκανε ξανά στον αγώνα με την Αργεντινή, «υπνωτίζοντας» τον Μέσι και αποκρούοντας θεαματικά με το ένα χέρι το αριστερό σουτ του «ψύλλου».

Ένα γενναιόδωρο πέναλτι στην πραγματικότητα, που καταλογίστηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον Ολλανδό διαιτητή Ντάνι Μάκελι, ο οποίος, αφού κλήθηκε από τους VAR να δει το βίντεο, εκτίμησε ως παράβαση μια επαφή στην πολωνική περιοχή μεταξύ του γκολκίπερ και του Μέσι.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στσέσνι αποκάλυψε στα μικρόφωνα του TV 2 Sport τι συνέβη σε αυτά τα λεπτά αναμονής, ενώ ο διαιτητής ασχολούνταν με την «επί τόπου ανασκόπηση».

«Μιλήσαμε πριν το πέναλτι και του είπα πως στοιχηματίζω 100 ευρώ ότι δεν θα το δώσει» αποκάλυψε χαμογελώντας ο Πολωνός, ο οποίος κατάφερε έτσι να επηρεάσει τον αρχηγό της Αργεντινής.

Και πρόσθεσε: «Έχασα ένα στοίχημα από τον Μέσι. Δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα στοιχήματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως με τιμωρήσουν. Ωστόσο δεν θα τον πληρώσω, έχει ήδη αρκετά χρήματα».