Skip to main content

Η Σαουδική Αραβία θέλει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Ρονάλντο

Οι αθλητικές φιλοδοξίες της Σαουδικής Αραβίας φτάνουν έως τον ουρανό ή για να είμαστε πιο ακριβείς έως την Αγγλία. Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, σε συνέντευξή του στο Sky News, τόνισε ότι θέλει οι επενδυτές της χώρας να αποκτήσουν δύο κορυφαίους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να δει τον Ρονάλντο να παίζει στο σαουδαραβικό πρωτάθλημα.

Να θυμίσουμε ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Κατάρ έχει ήδη εξαγοράσει τη Νιουκαστλ, ενώ η οικογένεια Γκλέιζερ έχει βάλει πωλητήριο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία πάντως διεκδικούν και άλλοι μνηστήρες – μεταξύ των οποίων και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.  Ερωτηθείς εάν θα ήθελε να δει τον 37χρονο Ρονάλντο, που πήρε διαζύγιο από τη Μάντσεστερ, να υπογράφει στο Saudi Pro League, απάντησε: «Ποιος δεν θα τον ήθελε να παίζει στο πρωτάθλημά του; Είναι πρότυπο για πολλούς νέους παίχτες και αυτός και ο Μέσι».

Για την πιθανή εξαγορά Λίβερπουλ και Μάντσεστερ είπε:  «Το εύχομαι πραγματικά. Εάν υπάρχουν οι επενδυτές και βγαίνουν οι αριθμοί, θα ήταν καλό» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Νιουκάστλ υπό σαουδαραβική ιδιοκτησία θα ενισχυθεί.

Ο Σαουδάραβας υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. «Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Όλοι την παρακολουθούν. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί των ομάδων της στο βασίλειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr