Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Με 9 επιθετικούς η αποστολή της Βραζιλίας

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Σελεσάο, Τίτε, έδειξε τις προθέσεις του για την επερχόμενη διοργάνωση παίρνοντας στην αποστολή περισσότερους επιθετικούς από αμυντικούς και μέσους.

Η Βραζιλία, ένα από τα μεγάλα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα μεταβεί στο Κατάρ αναζητώντας το έκτο αστέρι της, με τον Νεϊμάρ πρώτο στη λίστα των 26 που επέλεξε ο προπονητής Τίτε και στην οποία συμπεριλαμβάνεται επίσης ο 39χρονος Ντάνιελ Άλβες, που κλήθηκε αν και δεν έχει παίξει ούτε ένα παιχνίδι για δύο μήνες.

Ο Άλβες είναι ο «γηραιότερος» Βραζιλιάνος παίκτης που επιλέχθηκε για Παγκόσμιο Κύπελλο, «ακυρώνοντας» το ρεκόρ του Τζάλμα Σάντος (37 ετών, το 1966). Ο Τίτε μπορεί επίσης να υπολογίζει στην εμπειρία του 38χρονου Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος, σε αντίθεση με τον Άλβες, παίζει τακτικά και συνεχίζει να έχει σημαντικές εμφανίσεις με την Τσέλσι.

Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία του σέντερ φορ της Λίβερπουλ, Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο, που αποκλείστηκε υπέρ του Γκάμπριελ Ζεσούς (Άρσεναλ), ο οποίος κλήθηκε εκ νέου μετά την απουσία του από το τελευταίο παιχνίδι της Σελεσάο.

Η Βραζιλία (7ος όμιλος) θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ του Κατάρ εναντίον της Σερβίας στις 24 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει Ελβετία και Καμερούν. Αναλυτικά οι κλήσεις του Τίτε:

Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Βέβερτον (Παλμέιρας)

Αμυντικοί: Μπρέμερ (Γιουβέντους), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνιελ Άλβες (Πούμας), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

Μέσοι: Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ)

Επιθετικοί: Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέδρο (Φλαμένγκο), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), ΒΙνίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης)