Skip to main content

Στην κορυφή η Μπάγερν, ρεκόρ από Νόιερ και Μουκόκο

Hertha BSC v Bayern Munich – Olympiastadion, Berlin, Germany – November 5, 2022 Bayern Munich’s Manuel Neuer and Joshua Kimmich during the match

Οι Βαυαροί ξεπέρασαν το εμπόδιο της Χέρτα στο Βρολίνο και ανάκτησαν την κορυφή, έχοντας παιχνίδι περισσότερο από την Ουνιόν Βερολίνου που βρίσκεται στο -2 και αντιμετωπίζει αύριο (6/11) την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερν απόκτησε ξανά το προβάδισμα στην Μπουντεσλίγκα το απόγευμα του Σαββάτου, με την όγδοη συνεχή νίκη της. Οι Βαυαροί πέρασαν με 3-2 από το Βερολίνο απέναντι στη Χέρτα και ο τερματοφύλακάς τους, Μάνουελ Νόιερ, πανηγύρισε ένα νέο ρεκόρ.

Η σημερινή (5/11) ήταν η 22η νίκη του απέναντι στη Χέρτα, κι αυτό σημαίνει ότι κανένας άλλος παίκτης στην Μπουντεσλίγκα δεν έχει καταφέρει να σημειώσει περισσότερα «τρίποντα» εναντίον αντιπάλου.

Ο Μουσιάλα άνοιξε το σκορ μετά από μόλις δώδεκα λεπτά, ενώ ο Τσούπο-Μότινγκ με δύο τέρματα στο δίλεπτο 37΄- 38΄ έδωσε την εντύπωση ότι το παιχνίδι θα ήταν απλά ακόμη μια μέρα στη δουλειά για τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, αφού στο 40΄ ο Λουκεμπάκιο και στο 45΄ με πέναλτι ο Ζέλκε μείωσαν στο γκολ και άγχωσαν την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στη συνέχεια.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ακολουθεί την Μπάγερν σε απόσταση μιας νίκης, μετά το εύκολο «διπλό» με 3-0 απέναντι στην Μπόχουμ, επίσης για τη 13η αγωνιστική. Και σε αυτό το παιχνίδι όλα συνέβησαν στα πρώτα 45 λεπτά., ενώ έλαμψε το αστέρι του Γιουσούφα Μουκόκο.

Ο έφηβος άσος των Βαυαρών άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και το έκλεισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με μακρινό σουτ, αλλά ήδη με το πρώτο τέρμα είχε δημιουργήσει το δικό του ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα, καθώς ουδείς επαγγελματίας ήταν νεότερος στην Ιστορία του πρωταθλήματος όταν σημείωσε το δέκατο γκολ του.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης οι επευφημίες και οι πανηγυρισμοί για την επάνοδο του αρχηγού των Βεστφαλών, Μάρκο Ρόις, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 67ο λεπτό, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Γκλάντμπαχ-Στουτγάρδη 3-1 (4΄ Χόφμαν, 25΄ Τουράμ, 90΄+4 Χέρμαν – 35΄ Τόμας)
  • Ντόρτμουντ-Μπόχουμ 3-0 (8΄, 45΄+2 Μουκόκο, 11΄ πεν. Ρέινα)
  • Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 0-3 (33΄ Βίμερ, 70΄ Άρνολντ, 84΄ Μπακού)
  • Χοφενχάιμ-Λειψία 1-3 (50΄ Ρούτερ – 17΄, 57΄ Ενκουκού, 69΄ Ντάνι Όλμο)
  • Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (1΄ Μπερίσα – 13΄ Ρόντε, 64΄ Κνοφ)
  • Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 2-3 (40΄ Λουκεμπάκιο, 45΄ πεν. Ζέλκε – 12΄ Μουσιάλα, 37΄, 38΄ Τσούπο-Μότινγκ)
  • Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 2-1 (29΄ Φίλκρουγκ, 76΄ Ντουκς – 89΄ Ντρέξλερ)