Skip to main content

Σκοράρει ο «Λέβα», χαμογελούν στην Μπάγερν

Ρήτρα στο συμβόλαιο που υπέγραψε η Μπάγερν με τους Καταλανούς για τη μεταγραφή του Πολωνού προβλέπει ειδικό μπόνους για την επίτευξη συγκεκριμένου αριθμού τερμάτων στη σεζόν.

Στέλνοντας την Μπαρτσελόνα και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο λιγότερο απαιτητικό Γιουρόπα Λιγκ, η Μπάγερν Μονάχου έκανε διπλή επιτυχία: αφενός «φίμωσε» όσους φίλους της νοσταλγούν τον Πολωνό επιθετικό, αφετέρου εγγυήθηκε ένα ποσό στο ταμείο του συλλόγου.

Σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας Bild, ο αθλητικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Χασάν Σαλιχαμίντζιτς, έχει προβλέψει στο συμβόλαιο μεταγραφής ότι για κάθε σεζόν που ο Λεβαντόφσκι θα ξεπερνά τα 25 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) με τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα», η Μπάγερν θα εισπράττει αυτόματα 1,25 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση που ο «Λέβα» επιτύχει αυτόν το στόχο για τα επόμενα τρία χρόνια (το τρέχον συμβόλαιό του λήγει το 2026), τότε στα ταμεία του βαυαρικού ποδοσφαιρικού γίγαντα θα μπουν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεδομένου πάντως του ρυθμού με τον οποίο σκοράρει αυτή τη στιγμή ο Λεβαντόφσκι (19 γκολ σε 16 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις), λογικά θα πρέπει να φτάσει στον πήχη των 25 τερμάτων έως την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.