Skip to main content

«Καθάρισε» ο Λιβάι Γκαρσία για την ΑΕΚ στη Λιβαδειά

Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει δύο φορές, η ανώτερη ΑΕΚ νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό και παρέμεινε στο κυνήγι του Παναθηναϊκού(-6), με το φετινό πρωτάθλημα να φαίνεται πως είναι μια «μάχη» για δύο.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και όταν «ξεκλείδωσε» την άμυνα των Βοιωτών τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας αλλά όταν έφτανε κοντά στην περιοχή του Λεβαδειακού δεν είχε τις σωστές επιλογές για να απειλήσει ουσιαστικά και να βρει το γκολ απέναντι στους Βοιωτούς που περίμεναν πίσω από την μπάλα και έκλειναν σωστά τους διαδρόμους.

Στο 13′ και το 25′ ο Γκατσίνοβιτς δεν εκτέλεσε καλά ενώ στο 20′ το σουτ του Αραούχο πέρασε λίγο άουτ.

Ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια κατέληξε και το δυνατό σουτ του Πινέδα, με τον Αραούχο στο 45′ από καλή θέση να μην βρίσκει καλά την μπάλα και να σπαταλά μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ένωση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη υπόθεση. Προσωπική. Με την «σφραγίδα» του Λιβάι Γκαρσία. Ο εξτρέμ από το Τρινιτάντ μετά από σέντρα του Ελίασον άνοιξε το σκορ στο 50′ με κεφαλιά και πιστοποίησε την ανωτερότητα της ομάδας του.

Η ΑΕΚ δεν «έκατσε» στο 1-0, έψαξε και δεύτερο τέρμα, το οποίο βρήκε στο 70′. Ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε το πέναλτι και ο Γκαρσία με ωραία εκτέλεση «έγραψε» το 2-0. 

Ο Λεβαδειακός απείλησε με τον Μουτίνιο στο 72′ αλλά η ΑΕΚ έκανε εξαιρετική διαχείριση του αποτελέσματος και με χαρακτηριστική ευκολία κράτησε μέχρι τέλους το 2-0 και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.