Skip to main content

Με άνεση στους «16» του Κυπέλλου η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena και συμπλήρωσε το παζλ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη φάση των «16» του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ματίας Αλμέιδα βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του και ταυτόχρονα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε άλλους.

Με πέντε Έλληνες στο αρχικό σχήμα και τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Ένωση, βασικοί σε σχέση με την ενδεκάδα της περασμένης Κυριακής και το ματς με τον Ατρόμητο ήταν μόνο Αραούχο και Ελίασον.

Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο νεαρός Κοσίδης, μετά την ασθενή απόκρουση του Πριόρ σε σουτ του Αραούχο εκτός περιοχής. Με αυτό τον τρόπο ο Κοσίδης, που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου, έγινε ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει στην «Αγιά Σοφιά».

Λίγο αργότερα (19΄) ο Πριόρ τραυματίστηκε κι επιστρατεύτηκε ο Αθανασίου, τρίτος γκολκίπερ του ΠΑΣ, ο οποίος μάλιστα είχε μερικές σωτήριες επεμβάσεις.

Οι Ηπειρώτες άρχισαν να ανεβαίνουν και να παίρνουν μέτρα μετά το 55΄, όμως το πέναλτι του Καραχάλιου στον Ελίασον απλοποίησε την κατάσταση για τους γηπεδούχους.

Ο Πέτρος Μάνταλος έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, νίκησε τον Αθανασίου στο 66΄ και σφράγισε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

Τα αποτελέσματα της 5ης φάσης: 

Βόλος-Ιωνικός 4-0, ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-2, Καλλιθέα-Βέροια 1-0, Αλμωπός Αριδαίας-Λαμία 0-2, Καλαμάτα-Παναιτωλικός 4-3 πεν. (κ.α. 2-2), Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 5-2 παρ. (κ.α. 2-2), Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-3 παρ. (κ.α. 0-0), Κηφισιά-ΟΦΗ 1-0, Ιωνικός Ιωνίας-Απόλλων Παραλιμνίου 0-4, Πανελευσινιακός-Απόλλων Πόντου 1-3, Άγιος Νικόλαος-Αλμυρός 2-0, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0