Skip to main content

Η λαβωμένη Μίλαν «ταπείνωσε» τη Γιουβέντους

Το πρωτάθλημα ήρθε να αποκαταστήσει την κακή εντύπωση που είχε δώσει αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ πριν από μερικές ημέρες: αυτή η Μίλαν, τουλάχιστον προς το παρόν, συνεχίζει να είναι πιο δυνατή από αυτή τη Γιούβε.

Οι «Διάβολοι» εμφανίστηκαν θυμωμένοι στο «Σαν Σίρο» κι έφτασαν μάλλον εύκολα στο 2-0 απέναντι στην «Κυρία», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, με την τακτική ανάγνωση του Στέφανο Πιόλι να αποδεικνύεται επιτυχημένη κι ανώτερη από εκείνη του Μαξ Αλέγκρι.

Και όχι μόνο αυτό: Η Μίλαν πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη σε έναν παίκτη που επικρίθηκε περισσότερες από μία φορές αυτή τη σεζόν (Τομόρι) και με μια «ρεζέρβα πολυτελείας» (Ντίαζ).

Οι συνηθισμένοι, πάμπολλοι τρόποι της Μίλαν για να φτάνει στο γκολ και να κερδίζει παιχνίδια, έστω και χωρίς επτά τραυματίες. Ταυτόχρονα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο δυναμική απάντηση μετά το ολικό μπλακ άουτ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η «Γιούβε» άντεξε περίπου για περίπου ένα ημίχρονο, αλλά τώρα τη χωρίζει άβυσσος από τις πρώτες θέσεις. Ένα «χαστούκι», όχι μόνο από πλευράς βαθμών αλλά στην ψυχολογία και στην αυτοεκτίμηση, που είχε ανακτηθεί επίπονα στα παιχνίδι με Μπολόνια και Μακάμπι (6 γκολ και μόνο ένα κατά).

Τελικά ο Αλέγκρι αποδείχθηκε καλός προφήτης, δηλώνοντας τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν εμπιστευόταν την πληγωμένη Μίλαν.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Σασουόλο-Ίντερ 1-2 (60΄ Φρατέζι – 44΄, 75΄ Τζέκο)
  • Μίλαν-Γιουβέντους 2-0 (45΄+1 Τομόρι, 54΄ Ντίαζ)
  • Μπολόνια-Σαμπντόρια 1-1 (32΄ Ντομίνγκες – 72΄ Τζούριτσιτς)