Skip to main content

Βόλεϊ: Αναταραχή στην Α1 Ανδρών λόγω του Στοιχήματος

Η καθυστέρηση στην καταβολή του ποσοστού από το Στοίχημα και το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνει με τα υπόλοιπα επαγγελματικά αθλήματα, δηλαδή το ανδρικό μπάσκετ και βόλεϊ, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις αντίστοιχες Λίγκες.

Προς το παρόν η μοναδική επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στη Super League, όπως αυτή εκφράστηκε από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην κλήρωση του πρωταθλήματος.

Ειδικά στο χώρο του βόλεϊ οι σύλλογοι της Volley League περίμεναν με αγωνία την ενισχυτική αυτή «ένεση», ενώ οι περισσότερες διοικήσεις αναμένουν αυτά τα έσοδα για να καλύψουν «τρύπες» της περασμένης περιόδου και να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό για τη νέα (2022-23).

Όπως διέρρευσε το βράδυ της Κυριακής (31/7) από τη Λίγκα, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, την Τρίτη 2 Αυγούστου, η επιχορήγηση από το Στοίχημα αναμένεται να μπει πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ως πρώτη αντίδραση θα τεθεί αίτημα αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου, εκτός κι αν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση και δοθούν απαντήσεις ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα.

Ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ, όπου την ίδια ημέρα (2/8) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της μπασκετικής λίγκας (ΕΣΑΚΕ), επίσης με πρόταση για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.