Skip to main content

Η Βαλένθια παρουσίασε το νέο «Μεστάγια»

Η Βαλένθια παρουσίασε το πρότζεκτ για το νέο «Μεστάγια». Ένας στόχος που έχει τις ρίζες του αρκετά πίσω στο χρόνο, καθώς το 2007 ξεκίνησαν οι εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο αλλά σταμάτησαν το 2009, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το έργο της νέας εγκατάστασης παρουσιάστηκε παρουσία του αρχιτέκτονα Μαρκ Φένγουικ, ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά του έργου.

Η δομή θα μπορεί να φιλοξενήσει 70.000 οπαδούς στο μέλλον (έχει ζητηθεί άδεια γι΄ αυτούς τους αριθμούς), ακόμα κι αν αρχικά η χωρητικότητα δεν θα ξεπεράσει τις 49.000 θέσεις.

Προβλέπεται η κατασκευή στέγης, η οποία λειτουργεί σε ακουστικό επίπεδο προσπαθώντας να στείλει τον θόρυβο του κοινού πίσω στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όχι μόνο. Η «στέγη» θα κατασκευαστεί με ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με κόστος που θα κυμαίνεται (μόνο σε αυτό το μέτωπο) γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ.

Χρονολογικά, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός 20-22 μηνών από την απόκτηση της άδειας, ενώ από οικονομικής πλευράς ο σύλλογος έχει κάνει γνωστό ότι διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει η λειτουργία της La Liga με το επενδυτικό ταμείο CVC, το οποίο θα παρέχει πόρους για το 70% του έργου: 80 εκατ. ευρώ επί συνολικού κόστους 115 εκατ. ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο σύλλογος που έχει προσλάβει προπονητή τον Τζενάρο Γκατούζο για την επόμενη σεζόν, θα μπορέσει να κλείσει στο άμεσο μέλλον ένα κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 15 χρόνια.