Skip to main content

Ο Τέμπας καταγγέλλει Παρί και Σίτι για Μπαπέ και Χάαλαντ

Η ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα (LaLiga) υπέβαλε καταγγελία την περασμένη εβδομάδα κατά της συνθήκης μεταγραφής του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι και θα καταθέσει άλλη μία, αυτή την εβδομάδα, κατά της επέκτασης του συμβολαίου του Κιλιάν Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Αυτή την εβδομάδα θα υποβάλουμε μια καταγγελία εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε μια εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι», δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγιαδολίδ. «Δεν υπερασπίζομαι τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον Μπαπέ, θέλω να προστατεύσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Η Μάντσεστερ Σίτι αγόρασε τον Χάαλαντ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ για 75 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αποδέσμευσης του Νορβηγού, αλλά, με τις αμοιβές του ατζέντη και τον μισθό του παίκτη, η μεταγραφή θα κοστίσει στους Πολίτες σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

Το νέο συμβόλαιο του Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν θα δει τον γαλλικό σύλλογο να πληρώνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μεταξύ 40 και 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως μόνο για τον μισθό του παίκτη, ο οποίος έχει επεκτείνει τη συμφωνία του με τους Παριζιάνους μέχρι το 2025.

«Το να επιτρέπονται αυτές οι κινήσεις είναι πιο επικίνδυνο από τη Super League. Η Παρί θα καταλήξει με ζημία 200 εκατομμυρίων ευρώ, ήδη σέρνει άλλα 300 και με αυτά τα αποτελέσματα επεκτείνεται και στον Μπαπέ», κατέληξε ο Τέμπας.

Από την πλευρά του, ως έμμεσα θιγόμενος ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, λόγω του financial fair play, αντέκρουσε τις επικρίσεις του Τέμπας πριν τον τελικό του Champions League:

«Για μένα δεν είναι σωστό το ένα πρωτάθλημα να επικρίνει το άλλο. Από ό,τι ξέρω, η προσφορά της Ρεάλ για τον Μπαπέ ήταν παρόμοια με της PSG», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.