Skip to main content

Έφτασε στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο Ματίας Αλμέιδα, προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με τη διοικητική ηγεσία της ΑΕΚ για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας. 

Η καθοριστική συνάντηση του Αργεντινού προπονητή θα γίνει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, στον οποίο ο Αλμέιδα θα αναλύσει τη φιλοσοφία, τους στόχους και τον τρόπο δουλειάς του, ενώ θα λάβει απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχομένως θα θέσει.

Εκτός των συναντήσεων με τη διοίκηση της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα θα ξεναγηθεί τόσο στις αθλητικές εγκαταστάσεις των «κιτρινόμαυρων» όσο και στο νέο γήπεδο της ομάδας, την «Αγια-Σοφιά».

«Έχουν γίνει κι άλλες συζητήσεις στην Αθήνα» ανέφεραν χθες κύκλοι του συλλόγου, υποδηλώνοντας ότι η άφιξη Αλμέιδα δεν σημαίνει υποχρεωτικά και συμφωνία, ωστόσο και μόνο το πολύ μακρινό ταξίδι του Λάτιν τεχνικού υποδεικνύει ότι δεν θα βρεθεί στην Ελλάδα για να… δει (μόνο) την Ακρόπολη.

Ο Ματίας Αλμέιδα, δεν έχει προπονητική εμπειρία από την Ευρώπη, αφού η διαδρομή του έως τώρα είχε σταθμούς στην Αργεντινή (Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ), στο Μεξικό (Γουαδαλαχάρα) και στις ΗΠΑ (Σαν Χοσέ). 

Στην ποδοσφαιρική καριέρα του όμως έπαιξε σε Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια από το 1996 έως το 2005, ενώ το ίδιο διάστημα ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής. 

Η πιο μεγάλη στιγμή του με την «Αλμπισελέστε» ήταν η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα (1996), όπου η Αργεντινή ηττήθηκε (1-2) από τη Νιγηρία.