Skip to main content

Premier League: Φινάλε για γερά νεύρα

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έδωσαν μια κορυφαία ποδοσφαιρική παράσταση στο Etihad, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και ο τίτλος του πρωταθλητή στη Premier League θα κριθεί τις τελευταίες επτά αγωνιστικές, σε ένα δραματικό φινάλε που θυμίζει την σεζόν 2018-2019, όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε κατακτήσει τον τίτλο με 98 βαθμούς έναντι 97 των Reds.

Από την στιγμή που η μεταξύ τους μάχη δεν ανέδειξε νικητή, το +1 των ”πολιτών” παρέμεινε στο 74-73 και κάθε αναμέτρηση, πλέον, και για τους δύο είναι τελικός. Αυτή η συνθήκη μάλιστα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε πως η Λίβερπουλ είναι με το… ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Champions League μετά το 3-1 επί της Μπενφίκα ενώ και η Σίτι έχει προβάδισμα απέναντι στην Ατλέτικο με το 1-0 του πρώτου αγώνα και είναι το φαβορί για να τσεκάρει το εισιτήριο για τους ”4” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δεδομένα που σημαίνουν ότι αμφότερες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν διαχείριση με… χειρουργική ακρίβεια για να παραμείνουν μέσα στους δύο κορυφαίους τους στόχους.

Ας δούμε, τώρα, το πρόγραμμα των δύο ομάδων στο φινάλε της σεζόν.

Η Σίτι έχει εκτός την Γουλβς, εντός την Μπράιτον και την Γουότφονρντ και εκτός την Λιντς. Στην συνέχεια υποδέχεται την Νιούκαστλ, πηγαίνει στο Λονδίνο να παίξει με την Γουέστ Χαμ και κλείνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο γήπεδό της, κόντρα στην Άστον Βίλα.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ φιλοξενεί στο Anfield την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην συνέχεια την Έβερτον σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Παίζει εκτός με την Νιούκαστλ, εντός με την Τότεναμ εκτός με Άστον Βίλα και Σαουθάμπτον και κάνει φινάλε στην έδρα της με την Γουλβς.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το πρόγραμμα της Λίβερπουλ έχει σαφώς πιο δύσκολα παιχνίδια, με πιο ανταγωνιστικές ομάδες. Φυσικά στον μαγικό κόσμο του αγγλικού πρωταθλήματος όλα μπορούν να συμβούν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάμε για το πιο συναρπαστικό μαραθώνιο των τελευταίων ετών στη Premier League.

naftemporiki.gr