Skip to main content

Τριάντα τραυματίες, δέκα συλλήψεις και ανησυχία ενόψει Τούμπας

Τον απολογισμό του διημέρου σκληρής οπαδικής βίας στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League,  έκανε η εφημερίδα της Μασσαλίας, La Provence. Τα επεισόδια ανάμεσα στους χούλιγκαν της γαλλικής ομάδας, την αστυνομία και τους εκδρομείς από την Ελλάδα, είχαν ως αποτέλεσμα τριάντα τραυματίες αστυνομικούς, δέκα συλλήψεις και αρκετές υλικές ζημιές τόσο στην πόλη όσο και εντός του γηπέδου, Βελοντρόμ, στο οποίο επικράτησαν συνθήκες χάους.

Από κει και πέρα, έντονη είναι η ανησυχία ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού στη Τούμπα τη ερχόμενη Πέμπτη, καθώς σύμφωνα με την αρχική συμφωνία των δύο ομάδων, είναι η σειρά των οπαδών της Μαρσέιγ να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, μετά τα όσα έγιναν είναι πιθανό η UEFA να ανάψει… κόκκινο στη συγκεκριμένη μετακίνηση, η οποία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε στα γαλλικά ΜΜΕ πως «καλύτερα να μην έρθετε με τους οπαδούς σας στη Θεσσαλονίκη. Είναι απογοητευτικά τα όσα έγιναν και δίνουν κακή εικόνα για την πόλη της Μασσαλίας. Είναι κρίμα».

naftemporiki.gr