Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Γάνδη και «πέταξε» στα προημιτελικά του Conference League

Ιστορικό βράδυ για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που βλέπει έναν σύλλογό του στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2003 και τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο UEFA.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε στη Γάνδη με 2-1 την ομώνυμη ομάδα και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με γκολ του Κρέσπο και του Αουγκούστο και συνολικά μία εξαιρετική εμφάνιση στο Βέλγιο πήρε μία σπουδαία νίκη και δίνει σημαντικές ελπίδες στην Ελλάδα για την 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γάνδη ξεκίνησε πολύ δυνατά, πίεσε τον ΠΑΟΚ και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Οι Βέλγοι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 6′ και το 8′ με τον Ντεσουντάλι, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και έκανε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στο 20′.

Mετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σβαμπ γύρισε την μπάλα από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Κρέσπο με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. O Tισουντάλι στο 36′ απείλησε εκ νέου χωρίς να βρει στόχο και στο 40᾽ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ντεπουάτρ και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι της διεκδίκησης του εισιτηρίου για τα προημιτελικά.

Στο δεύτερο μέρος η πίεση της Γάνδης συνεχίστηκε και στο 47′ ο Σαμουίζ από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ. Η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε στην συνέχεια να ισορροπήσει, να κρατήσει την μπάλα, δεν ένιωθε απειλή από τους γηπεδούχους και πάλι από στατική φάση βρήκε το γκολ στο 77′.

Από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Αουγκούστο μέσα από την περιοχή σούταρε, έγραψε το 2-1 και επί της ουσίας… σφράγισε την μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League. 

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του είναι οι εξής: Μπόντο Γκλιμτ, Σλάβια Πράγας, Μαρσέιγ, Λέστερ, Ρόμα, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν.