Skip to main content

Ο Σαλάχ plan B της Μπαρτσελόνα για Χάαλαντ

Οι στόχοι της Μπαρτσελόνα για το φετινό καλοκαίρι γίνονται όλο και πιο ξεκάθαροι, προϊόντος του χρόνου.

Ενώ η έλξη του συλλόγου για τον επιθετικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είναι πλέον μυστικό, οι Καταλανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για την πιθανότητα αποτυχίας σε αυτή την υπόθεση κι έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο Β: την απόκτηση του άσου της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ, του οποίου το αγωνιστικό προφίλ ταιριάζει απόλυτα στον Τσάβι.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, ο προπονητής της «Μπάρτσα» εκτιμά την ευελιξία του Αιγύπτιου, ακόμα κι αν δεν είναι καθαρά ένας επιθετικός κορυφής.

Τη φετινή σεζόν ο «Φαραώ» έχει ήδη πετύχει 28 γκολ σε 35 αγώνες και ο Τσάβι θα ήθελε να τον συνδέσει με τον Φεράν Τόρες και τον Ανσού Φάτι, για να επωφεληθεί από τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ως «τζόκερ» πολυτελείας.

Σε σύγκριση με τον Χάαλαντ, ο Σαλάχ έχει άλλο ένα πλεονέκτημα: η μεταγραφή του θα κοστίσει περίπου 70 εκατ. ευρώ, καθώς το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2023.

Ποσό σημαντικά χαμηλότερο από αυτό του Νορβηγού, ο οποίος είναι νεότερος και έχει επιπλέον χρόνο συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ. Το επιχείρημα έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού η Μπαρτσελόνα είναι σε κακή οικονομική κατάσταση.

«Δεν θα πραγματοποιήσουμε κανένα εγχείρημα που θέτει σε κίνδυνο την οικονομική κατάσταση του συλλόγου», επέμεινε ο Τσάβι με αποδέκτη τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι Μπλαουγκράνα συνεχίζουν να ελπίζουν για το «παιδί θαύμα» της Ντόρτμουντ. «Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω για τον Χάαλαντ είναι ότι εργαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον της Μπάρτσα», είπε αινιγματικά ο Τσάβι στις αρχές Μαρτίου. Σε αυτό το θέμα, πάντως, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αφού τον ίδιο στόχο έχουν Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης.