Skip to main content

Μεξικάνικο πρωτάθλημα: 14 συλλήψεις και σκληρή τιμωρία στην Κερετάρο

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης προσπαθεί να συνέλθει από την απίστευτη κτηνωδία στο πρωτάθλημα του Μεξικό, όπου οδήγησε στον θάνατο 17 ανθρώπων και έστειλε στο νοσοκομείο εκατοντάδες ακὀμη, μετά τα επεισόδια των οπαδών της Κερετάρο με εκείνων της Άτλας. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη δεκατεσσάρων ανδρών, οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μακελειό και μάλιστα έναν εξ αυτών τον κατέδωσε στις αρχές η ίδια του η μητέρα. 

Από κει και πέρα βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στην Κερετάρο για όσα έγιναν στο γήπεδό της αν και υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι ο σύλλογος θα έπρεπε να αποβληθεί οριστικά από το πρωτάθλημα.

Οι χούλιγκανς-δολοφόνοι της Κερετάρο έχουν τεράστια ευθύνη και για αυτό η συγκεκριμένη ομάδα τιμωρήθηκε με τις εξής ποινές:

  • Ένας χρόνος κεκλεισμένων των θυρών και μεταφορά σε ουδέτερη έδρα.
  • Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο των στελεχών του κλαμπ για μια πενταετία.
  • Υποχρεωτική αλλαγή ιδιοκτησίας.

Παράλληλα ο Κυβερνήτης της περιφέρειας, Μαουρίσιο Κιουρί, ξήλωσε πέντε αξιωματούχους της αναμέτρησης για την ανικανότητά τους να αποτρέψουν τις δολοφονίες.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της αστυνομίας, ο υπεύθυνος του γηπέδου και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας είναι μερικοί από εκείνους που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.