Skip to main content

Έκτος στο «νήμα» ο ΟΦΗ, δεν μπόρεσε ο ΠΑΣ στον Βόλο

Το… σύμπαν συνωμότησε απόψε για να επαληθευτεί το μοναδικό σενάριο βάσει του οποίου ο ΟΦΗ θα τερμάτιζε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος και θα έμπαινε στα πλέι οφ, στο νήμα της κανονικής περιόδου (26η αγωνιστική).

Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε η ομάδα του Ηρακλείου να νικήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και ταυτόχρονα να μη σημειώσουν νίκες ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης σε Βόλο και ΟΑΚΑ, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έκανε λοιπόν το καθήκον της, επιβλήθηκε με 2-0 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και την άφησε τελευταία θέση στα πλέι άουτ, όπου ουσιαστικά θα κυνηγήσει την 13η Λαμία, από την την οποία απέχει 5 βαθμούς.

Να σημειωθεί πάντως ότι εκκρεμεί η απόφαση στην έφεση που έχει κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα για την αφαίρεση των 5 βαθμών, καθώς αν δικαιωθεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου», η κατάσταση ανατρέπεται.

Αγωνιστικά, μετά από ένα «λευκό» πρώτο ημίχρονο η ανωτερότητα των γηπεδούχων επιβραβεύτηκε στο 64΄ με τον Βούρο να σκοράρει από κοντά με το γόνατο, ενώ στο 71΄ ο Φιλίπε διπλασίασε γράφοντας το τελικό 2-0.

Στο «μηδέν» ο ΠΑΣ στον Βόλο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο Βόλο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα του έδινε την έκτη θέση, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Ο Βόλος μπήκε δυνατά και στο 13΄ έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά η τρομερή επέμβαση του Λοντίγκιν το απέτρεψε, μετά από την κεφαλιά του Μπαριέντος. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς και στο 33΄ είχε δοκάρι, όταν ο Σνάιντερ σούταρε και ο Κλέιμαν απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. 

Στον Παναιτωλικό το πλεονέκτημα

Το κλείσιμο της «αυλαίας» της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας βρήκε τον Παναιτωλικό στην ένατη θέση και «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι άουτ, μετά την εκτός έδρας επιτυχία στο γήπεδο της Νεάπολης.

Η ομάδα του Αγρινίου νίκησε 2-1 τον Ιωνικό, με τον Καρέλη στο 32΄ να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους και τον Κορνέλιους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να «σφραγίζει» τη νίκη των «καναρινιών», απαντώντας στο γκολ με το οποίο ο Λένις είχε ισοφαρίσει στο 82΄.